Maak kennis met Nixie, 's werelds eerste wearable drone. De op afstand bestuurbare quadcopter vliegt letterlijk van je pols en neem je eenvoudig overal mee naar toe.

Wedstrijd

Intel houdt op dit moment een competitie getiteld 'Make it wearable'. De bekende Amerikaanse fabrikant van chips en processors organiseert deze wedstrijd om nieuwe wearable technologie aan te moedigen. De wedstrijd startte 9 maanden geleden en sindsdien zijn er 10 teams van jonge ondernemers en techneuten die strijden om de felbegeerde hoofdprijs van maar liefst 500.000 dollar.

Finalist

Nixie is één van de finalisten in deze techonologie-wedstrijd. De vliegende armband is een idee van teamcaptain Christoph Kohstall, projectmanager Jelena Jovanovic en teamlid Michael Niedermayr. Aanvankelijk was het idee om een vliegende bril te maken, maar tijdens het ontwikkelingsproces is het concept veranderd in een vliegende armband.

Concept

Teamcaptain Christoph Kohstall is vastberaden zijn concept verder uit te werken. Het doel is om de Nixie te te laten vliegen middels een simpel handgebaar. Het apparaat dient te herkennen waar je staat, maakt een foto op afstand en keert vervolgens weer terug naar je pols.

Selfies

Deze futuristische 'selfie boemerang' brengt selfies letterlijk naar een nieuw niveau en je hand uitsteken om jezelf op de foto te zetten wordt met de Nixie verleden tijd. Het team dat de Nixie ontwikkelt heeft nog een hoop te doen, maar het prototype uit de video ziet er veelbelovend uit. nixie-wearable-drone-quadcopter-armbandnixie-wearable-drone-quadcopter-armbandnixie-wearable-drone-quadcopter-polsbandnixie-wearable-drone-quadcopter-polsbandnixie-wearable-drones-quadcopters-armbandnixie-wearable-drones-quadcopters-armband

4 Reacties

  1. j. bos

    Zijn deze armband drones al te koop? En zo ja wat zijn de prijzen en ook al in Nederland? M.v.g J. Bos

  2. leen patijn

    geweldig wanneer en waar zijn ze te koop..

  3. Menno

    Prijzen en verkoopdatum zijn niet bekend. Dit betreft een concept-versie voor de Intel wedstrijd en het is onduidelijk of het apparaat ooit voor het grote publiek beschikbaar wordt. Ik hoop 't wel! Mijn geld mogen ze hebben in ruil voor zo'n coole gadget!!!

  4. Team Nixie

    Helaas is de drone nog niet helemaal klaar --- maar het zal zeker een product worden! Voor iedereen die geïnteresseerd is_ wij (Team Nixie) hebben meer video's en informatie op onze website http://flynixie.com samengesteld. Volg ons ook op Facebook! http://facebook.com/flynixie

Plaats een reactie