Om drones daadwerkelijk in te gaan zetten bij pakketbezorging zullen deze onbemande luchtvaartuigen nog grote technologische ontwikkelingen door moeten maken. Drones moeten volledig autonoom door dorpen en steden kunnen vliegen zonder neer te storten of voetgangers te raken.

Ontwijk systemen

De technologie heeft al een grote stap gemaakt door de mogelijkheid om zelfs met een smartphone een drone te kunnen besturen maar een werkend ontwijksysteem is er nog niet. Veel bedrijven zijn momenteel bezig om ontwijksystemen te ontwikkelen zodat drones in drukke gebieden mensen, bomen, straatlantaarns, gebouwen en zelfs andere drones kunnen ontwijken.

Speciaal voor drones

Ontwijksystemen worden al gebruikt bij passagiers vliegtuigen. Deze systemen zien andere vliegtuigen of bergen op de route van het vliegtuig. Met een signaal wordt de piloot gewaarschuwd die kan ingrijpen. Deze detectiesystemen moeten een stuk kleiner, lichter en goedkoper gemaakt worden om voor drones ingezet te worden.

Militaire drones

Makers van militaire drones testen een systeem dat objecten kan detecteren door middel van geluidsgolven. De geluidsgolven worden door objecten gereflecteerd en komt door een echo effect terug. Deze manier van detectie is te vergelijken met het sonar systeem van onderzee boten of hoe vleermuizen door het donker bewegen.

2015

Het Nederlandse drone productie bedrijf Aerialtronics en AscTec werken ook aan deze ontwijksystemen. Zo kondigde Aerialtronics een Collision Avoidance System aan dat in 2015 zal worden geïntroduceerd en gaf AscTec tijdens de CES een demonstratie van een ontwijksysteem met behulp van Intel's RealSense technologie. aerialtronics-cas-system-itsaerialtronics-cas-system-its

Ontwikkeling

De ontwijk systemen zijn nog in ontwikkelen en moeten natuurlijk bij alle weersomstandigheden goed functioneren. De drone moet met het systeem ook in het donker en in de mist kunnen vliegen. In de Verenigde Staten kunnen deze technieken worden getest op de 6 test locaties waarvoor toestemming is gegeven door de Federal Aviation Administration.

1 Reacties

  1. Johan Mertens

    http://www.drones.nl/asctec-firefly-drone-ontwijkt-obstakels-door-intel-camera/

Plaats een reactie