Met de opkomst van drones zijn er in 2014 veel prachtige video’s verschenen. Drones.nl blikt terug op een jaar vol prachtige video’s met een top 5 van drone video's gemaakt op Nederlandse bodem. De winnaar ontvangt van Drones.nl de 'Drone Video van het Jaar 2014' award.

1: Domtoren in de mist - Jelte Keur

De video van de Domtoren van Utrecht in de mist ging de hele wereld over. Jelte Keur wachtte 10 maanden op dit prachtige natuurverschijnsel en twijfelde geen moment om zijn DJI Phantom 2 de lucht in te laten, met alle gevolgen van dien. Jammer genoeg kreeg Jelte Keur ook veel negatieve reacties over zijn video en moest hij zich bij de Luchtvaartpolitie melden voor verhoor. Naast de prachtige combinatie van unieke beelden en geluid heeft de video veel beweging gebracht in de discussie omtrent drone regelgeving en is daarom verkozen tot 'Drone Video van het Jaar 2014'.

2: Welcome to my hometown: Rotterdam - Eric van Vuuren

Na de ophef die de video van de Domtoren teweeg bracht vond Eric van Vuuren dat ook zijn stad Rotterdam een eerbetoon verdiende. Hij liet zijn DJI Phantom 2 drone op memorabele plekken in Rotterdam de lucht in. De compilatie van de video werd op de eerste dag al meer dan 100.000 keer bekeken. Van Vuuren heeft ongeveer 15 dagen gedaan over het maken van de video die de tweede plaats behaalde in de Top 5 Nederlandse drone video's van 2014.

3: Boven Den Bosch - Veerdonk Visuals

Veerdonk Visuals maakte in juni 2014 een prachtige luchtvideo van de stad Den Bosch. De video, die inmiddels meer dan 13.000 keer bekeken is, neemt je mee door de stad en laat je de mooie plekjes van 's-Hertogenbosch zien. In de video is onder andere de Sint-Janskathedraal, de gouden draak bij het station en het voetbalstadion De Vliert van FC Den Bosch te zien. De prachtige beelden levert Veerdonk Visuals een derde plek op in de Top 5 Nederlandse drone video's van 2014.

4: Lemmer is Awesome - DroneFlights Lemmer

Het stadje Lemmer in Friesland biedt een prachtig podium voor het maken van een mooie drone video. DroneFlights Lemmer maakte deze video in samenwerking met Lemster Humor. Voor het maken van de beelden werd de DJI Phantom 2 Vision+ gebruikt. Voor de montage is Adobe After Effects en Adobe Premiere Pro gebruikt. De beelden zijn uitstekend afgestemd op het nummer 'Stay High' van Tove Lo. De combinatie van beelden en muziek verdienen volgens Drones.nl een 4e plek in de Top 5 Nederlandse drone video's van 2014.

5: Efteling vanuit de lucht - Daan Sterk

In februari 2014 plaatste Daan Sterk deze video van Attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel. Met zijn drone vloog hij vanaf de zuid- en oostkant het park binnen om deze lucht beelden te maken. De video kreeg veel aandacht in de media en zelfs De Efteling was te spreken over de video. Woordvoerder Koen Sanders van De Efteling vond het prachtige beelden, maar hij had liever van te voren afspraken gemaakt met de filmmaker. De drone video verdient een 5e plek in de Top 5 Nederlandse drone video's van 2014.

5 Reacties

  1. Phantom

    En hoe ziet de top5 eruit als je alleen mocht kiezen uit video's waarbij de dronevlieger zich aan de regels had gehouden?

  2. airpro

    Mooi of niet..... allemaal strafbaar ! Geeft welicht toch een verkeerd signaal naar de buitenwereld en beginnende drone bestuurders. Beetje jammer

  3. AsFreeAsABird

    Film 1 van de Domtoren heeft de mooiste beelden in combinatie met de mooie licht en mist omstandigheden. Film 4 van Lemmer vind ik het leukst in elkaar gezet en ge-edit. Kiezen is lastig, vooral door de mening van de vele azijnzeikers die door hun feedback ook niet bepaald bijdragen aan aan het leuk houden van deze vorm van hobby en kunst...

  4. fan

    Prachtige beelden. Jammer dat die hersenloze modelvliegers weer een podium krijgen om hun ongenoegens te uiten. laat ze eens meedenken aan nieuwe regelgevingen ipv te zeuren. een drone is nu eenmaal geen lawaai makend en milieuvervuilend modelvliegtuig waar zij in het weekend mee spelen. Jalours zeker!

  5. piet

    Inderdaad.. alle filmpjes zijn onverantwoordelijk

Plaats een reactie