Drones of onbemande luchtvaartuigen (UAV's), zijn 'booming business' in de Verenigde Staten, maar terwijl de Amerikaanse overheid nadacht over de juiste regelgeving gaven zij ondernemingen in het buitenland de kans om een voorsprong op te bouwen op het gebied van drone-technologie. Wereldwijd worden de totale uitgaven aan drones in de komende tien jaar geschat op 100 miljard dollar. Hiermee zijn drones lucreatieve business voor ondernemingen. Onbemande luchtvaartuigen worden steeds vaker gebruikt voor commerciële toepassingen, denk aan de landbouw, inspectie en film-industrie. In de Verenigde Staten is het tot op heden verboden - met een paar uitzonderingen daargelaten - om voor zakelijke doeleinden met drones te vliegen. De afgelopen jaren heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA tijd besteed aan het opstellen van nieuwe regelgeving, die zij onlangs bekend maakte. Naar verwachting zal het nog meer dan een jaar duren voor de nieuwe Amerikaanse regelgeving officiëel van kracht wordt. drones-bezorging-drone-delivery Terwijl de FAA druk bezig was met het bepalen van de nieuwe regelgeving hebben drone operators in landen met een soepelere regelgeving de kans gekregen om een voorsprong op te bouwen.

Sky-Futures, Groot-Brittannië

Sky-Futures, een Brits bedrijf dat domineert in het gebruik van drones om inspecties te doen voor olie- en gasbedrijven, claimt dat zijn bedrijf vorig jaar met 700 procent groeide als gevolg van het feit dat de conservatieve energie-industrie de nieuwe technologie omarmd. Mede-oprichter en directeur van het bedrijf Chris Blackford zei dat het bedrijf gespecialiseerd is in het koppelen van drones met software en een goed begrip heeft van wat werkt in het veld waardoor Sky-Futures"een voorsprong heeft op de VS, omdat we de problemen in de olie- en gasmarkt begrijpen en hoe we ze het beste kunnen oplossen met de technologie."

Flyability, Zwitserland

"Soepelere regelgeving buiten de VS hebben zakken vol met innovatieve ideeën, geld en momentum aangetrokken", zegt Patrick Thévoz, mede-oprichter en CEO van de in Zwitserland gevestigde Flyability. Flyability won vorige maand in Dubai de UAE Drones for Good Award met een ontwerp van een drone in een bolvormige kooi.

BioCarbon Engineering, Groot-Brittannië

Een ander Brits bedrijf, BioCarbon Engineering, hoopt herbebossing te versnellen door met behulp van drones gekiemde zaden te planten. De aandelen van het in Nieuw-Zeeland gevestigde Martin Aircraft zijn verdrievoudigd in de eerste paar dagen na de officiële notering in Australië vorige maand doordat beleggers vertrouwen in de ontwikkeling van drones die kunnen worden gebruikt door het leger, olie en gas, mijnbouw en landbouw industrie. drones-drone-uavdrones-drone-uav Met name de beperking in de aangekondigde Amerikaanse regelgeving dat de drone in het gezichtsveld van de operator moet blijven, wordt door velen bekritiseerd. Bepaalde drone operaties, zoals mapping, inspecties en bezorging, kunnen niet worden uitgevoerd onder de nieuwe regelgeving, waardoor de kansen voor Amerika voor het winnen van de 'drone-oorlog' aanzienlijk afnemen.

0 Reacties

    Plaats een reactie