Om stapsgewijs aan het gebruik van 'drones' in de publieke ruimte te wennen versoepelt de regering eerst de regels voor het gebruik daarvan door politie en brandweer. Daarnaast worden kansen en bedreigingen geïnventariseerd bij andere toepassingen, omdat de technologische ontwikkeling van drones en economische ontwikkeling hand in hand gaan.

Drone Zone

De lokale CDA fractie vindt dat Hengelo hierin voorop kan lopen en stelt het college dan ook een uitgebreide serie vragen waarin het op meerder punten vraagt naar het standpunt van het Hengelose gemeentebestuur op het gebied van de toepassing van drones in de gemeente. Zo vraagt het CDA onder andere naar de mogelijkheden om een Drone Zone' aan te wijzen waarin met drones geëxperimenteerd kan worden. cda-hengelo-dronescda-hengelo-drones

Hengelo

Het is niet verwondelijk dat het positieve geluid juist in deze gemeente hoorbaar is. Hengelo is een plaats in de provincie Overijssel en bevindt zich een steenworp afstand van Enschede Airport Twente. De luchthaven is net zoals Vliegveld Valkenburg in de race om het eerste officiële testcentrum voor drones te worden.

0 Reacties

    Plaats een reactie