In Amerika heeft drone hobbyist Jayson Hanes een brief gekregen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) waarin zij hem vriendelijk verzoeken om te stoppen met het uploaden van drone opnames op YouTube. Door de advertenties op YouTube wordt het uploaden van drone video’s door de FAA als commercieel gebruik gezien en dat is verboden. Als Hanes niet stopt met het uploaden van drone video’s dreigt de FAA met boetes en sancties te komen. .

Regelgeving

Het hobbymatig gebruik van drones en modelvliegtuigen is in de Verenigde Staten door de FAA nog altijd niet gereguleerd, maar toch is de FAA erg streng op het gebruik van deze onbemande luchtvaartuigen. drones-anoniem-video-luchtvaartpolitiedrones-anoniem-video-luchtvaartpolitie

Hobby of commercieel?

Er is een enorm grijs gebied als het gaat om commercieel of hobbymatig vliegen. Zo kun je als hobbyist veel geld verdienen wanneer jouw video op YouTube vaak bekeken wordt. Maar toch kan de piloot hier zelf niets aan doen. Daarnaast kan het voorkomen dat je hobbymatig vliegt maar een half jaar later iemand deze beelden van je wilt kopen. Was de vlucht dan hobbymatig of commercieel? Dit is een van de redenen waarom de regelgeving nog vrij onduidelijk zijn.

Brief

Onderstaand staat de brief die Jayson Hanes van de FAA ontving.

FAA YouTube by Jason Koebler

0 Reacties

    Plaats een reactie