Vanaf vandaag is het mogelijk een drone-ontwijksysteem te steunen op crowdfundingplatform Kickstarter. Het Amerikaanse Panoptes Systems introduceert de eBumper4: een drone-ontwijksysteem wat op lage snelheid obstakels kan ontwijken, zowel tijdens indoor als outdoor vluchten. De eerste uitvoeringen van de eBumper4 zijn beschikbaar voor de 3D Robotics Iris+ en DJI Phantom 2 drones.

Drone uitwijksysteem eBumper4 gelanceerd op Kickstarter

Wat doet de eBumper4?

De eBumper4 van Panoptes Systems is ontwikkeld om piloten te helpen bij het ontwijken van obstakels op lage snelheid. Daarnaast biedt het systeem bescherming bij ongecontroleerde acties of bij sterke windvlagen. Wanneer een object wordt gedetecteerd 'bumpt' de drone dankzij de eBumper4 als het ware van het obstakel. De drone manouvreert veilig weg, waarna de piloot weer zonder onderbreking verder kan vliegen. Het motto van de eBumper4 is 'Fly with confidence': Panoptes hoopt met de introductie van het systeem drone-piloten van meer zelfvertrouwen te voorzien tijdens het vliegen in een omgeving met veel obstakels. De ebumper4 is eenvoudig te installeren op je drone als retrofit kit. Panoptes geeft aan dat dit zo'n 10-20 minuten duurt. Hieronder een voorbeeld van de installatie op een DJI Phantom 2: ebumper4_kickstarter_djidemoebumper4_kickstarter_djidemo

Specificaties

Het systeem van Panoptes werkt op basis van sonar-technologie. 4 sonar-sensors voorzien de drone van informatie over zijn omgeving. Er kan gevlogen worden in Precision Mode en Performance Mode. In de Precision Mode reageert de eBumper4 op ongeveer 1,40 meter afstand wat bijvoorbeeld handig is in een omgeving met veel obstakels. In de Performance Mode is deze afstand ongeveer 4 meter, prima bij vluchten in een omgeving waar obstakels vrijwel niet aanwezig zijn. Overige functies zijn:

  • Auto take-off:

    de eBumper4 voorziet je drone van een auto take-off functie. Dankzij de sensor bovenop het systeem is automatisch opstijgen ook binnenshuis geen probleem; een plafond wordt eenvoudig gedetecteerd.

  • Precision control:

    de precisie van de sensoren is eenvoudig aan te passen via een interface-app voor Android en Windows (iOS nog niet beschikbaar). Deze functie is met name bedoeld voor indoor-vluchten.

  • Self-Centering:

    bij obstakels aan de linker- en rechterzijde van de drone zorgt de eBumper4 er voor dat de drone precies in het midden blijft vliegen om zo botsingen te voorkomen.

ebumper4_kickstarter_sensorsebumper4_kickstarter_sensors

Panoptes Kickstarter doel

Panoptes heeft aan haar Kickstarter campagne een doel van $80.000 gehangen. Wanneer dit doel op zaterdag 11 april is bereikt, wordt de eBumper4 daadwerkelijk geproduceert. Wanneer je het project wil steunen kun je dit al doen met een kleine donatie vanaf $5. Vanaf $359 kun je een eBumper4 voor de Iris+ of DJI Phantom 2 kopen. Wanneer het project succesvol blijkt worden de drone-ontwijkingsystemen in de zomer van 2015 uitgeleverd.

2 Reacties

  1. DroneMan

    Kijk, dit zijn functies waar we verder mee komen! Drones veiliger en betrouwbaarder maken is wat er moet gebeuren, in plaats van het verbieden.

  2. Zjos89

    Dit is wel vet!!

Plaats een reactie