FOX Sports gaat in Amerika drones gebruiken om vanuit een nieuw perspectief te filmen. Tijdens de Monster Energy AMA Supercross Series vliegen zaterdag avond (Amerikaanse tijd) drones in het Lucas Oil stadion om de springende crossmotors te filmen.

Extreme sporten

Drones worden al langer ingezet om te filmen en zijn eerder ook gebruikt door ESPN voor het filmen van de Winter X Games. Het inzetten van drones bij indoor evenementen is de volgende stap. Om toestemming te krijgen voor het gebruik van 3 octocopters hebben verschillende advocaten en risico managers de zaak bekeken.

HeliVideo

De drones zijn afkomstig van een bedrijf uit Austin, Texas, genaamd HeliVideo. De drones, die per stuk 25.000 dollar kosten, zijn voorzien van een camera en een receiver en worden door piloten met licentie bestuurd. De drones maken in het stadion een helikopter view van boven de cross rijders.

Beter dan we hoopten

Brad Cheney, directeur technische operaties van Fox Sports zei dat de drones het beter doen dan zij vooraf dachten. In het stadion bereiken de crossmotors een maximale snelheid van ongeveer 65 kilometer per uur. Drones kunnen de crossmotors gemakkelijk bijhouden. fox-sports-drone-monster-energy-ama-supercross-series-helivideo-2015fox-sports-drone-monster-energy-ama-supercross-series-helivideo-2015

0 Reacties

    Plaats een reactie