Google X is een semi-geheime faciliteit gerund door Google die zich toelegt op het maken van grote technologische vooruitgang. In het laboratorium van Google X komen waarschijnlijk de meest maffe, ambitieuze en doldwaze ideeën voorbij. De meeste projecten zien nooit het daglicht, maar volgende maand gaat een nieuw project van Google X letterlijk vlucht nemen.

Windturbines

In april wilt Google beginnen met het testen van een vloot met windturbines van elke 25 meter groot. De windturbines zijn ontworpen door het bedrijf Makani Power, maar wel zonder een toren-constructie. De windturbines die Google in wilt zetten zijn ontworpen om in de lucht te zweven zoals vliegers.

Vliegers

De lichtgewicht, koolstofvezel vliegers (die er meer uitzien als vliegtuigen) worden in de lucht gestuurd terwijl ze zijn vastgebonden aan een docking-station op de grond. De vliegers verheffen zich tot een hoogte van ongeveer 450 meter (of ongeveer 1.500 voet) en beginnen met het maken van grote cirkels in de lucht. Deze beweiging zorgt er voor dat de propellors van het vliegtuig gaan draaien, gebruikt wordt om energie op te wekken. Alle energie wordt via de kabel terug naar de aarde gestuurd.

Voordelen

Waarom zou je in hemelsnaam op deze manier energie opwekken en niet gewoon een paar windtorens in de grond planten? Het voordeel van deze vliegende windturbines is dat ze zich op een hogere hoogte kunnen begeven dan staande windturbines. Op een hoogte van 450 meter kan de energie 50% makkelijker worden opgewekt in vergelijking met de torens op de grond. Daarnaast is er totaal geen installatie nodig in tegenstelling tot de torens; aanzienlijk minder kosten en geen permanente boosdoener voor het landschap. google-san-francisco-californiagoogle-san-francisco-california

Project Wing

Google X is ook verantwoordelijk voor 'Project Wing', het project waarin het bedrijf drones test voor bezorging.

0 Reacties

    Plaats een reactie