Zaterdag 14 maart is het zo ver, International Drone Day! Een dag die in het teken staat van drones. Op deze dag laten drone operators over de hele wereld zien waarom drones thuis horen in de samenleving en een toevoeging zijn op ons dagelijks leven. Onder het motto: 'Drones are good!' biedt het evenement iedereen de mogelijkheid om in aanraking te komen met drones.

Drone Addicts

Drone Addicts is gespecialiseerd in het geven van drone masterclasses en workshops. Daarnaast geven zij online en offline lezingen en helpen zij bij het integreren van drones in bedrijven. Drone Addicts maken zelf ook video’s zoals de video van Kazan City, Rusland. Drone Addicts verzorgt in Amsterdam het evenement International Drone Day waar bezoekers terecht kunnen met al hun vragen over drones. drone-addicts-international-drone-day-2015drone-addicts-international-drone-day-2015

Doel International Drone Day

Het doel van de internationale dag voor drones is het informeren van mensen die graag in aanraking komen met drones. Drones worden op deze dag in een goed daglicht gezet door te vertellen over de eindeloze innoverende toepassingen. Ben jij geïnteresseerd in drones en wil jij hier graag meer van leren dan is deze dag speciaal voor jou! Tijdens het event kun je al jouw vragen stellen aan mensen die ervaring hebben met drones en kun je zelfs even met een drone vliegen.

Planning

Het event wordt zaterdag middag gehouden in het WestCord Fashion Hotel en start om 12 uur. Het eerste uur krijg je informatie over drones en de toepassingen van deze onbemande luchtvaartuigen. Vervolgens kun je 2 uur lang (tot 15.00uur) kennis maken met drones en vragen stellen aan aanwezige specialisten. Om te leren over hoe je deze onbemande vliegtuigjes kunt besturen mag je er zelfs even mee vliegen!

Wereldrecord

Tijdens het evenement wordt er een record poging gedaan om wereldwijd de meeste drones tegelijk in de lucht te laten vliegen. De recordpoging is voor een nieuwe categorie in het Guiness World Records boek.

WestCord Fasion Hotel

In Amsterdam is het niet toegestaan om met drones te vliegen. In het WestCord Fashion Hotel, dat beschikt over een grote vergaderzaal van ruim 250 vierkante meter, kunnen drones wel binnen vliegen. Deze zaal is 3,5 tot 4 meter hoog en geeft je dus aardig wat ruimte om aan de besturing van een drone te wennen. westcord-fashion-hotel-international-drone-day-2015westcord-fashion-hotel-international-drone-day-2015

Erbij zijn?

Wil jij meer weten van drones of ze een keer in het echt zien? Dan is dit je kans! Neem je familie en vrienden mee en leer samen wat drones allemaal kunnen op de International Drone Day. Je kunt je aanmelden voor het event via meetup.

1 Reacties

  1. Rick Maresch

    Leuk; ik verheug me er al op :)

Plaats een reactie