Eind vorig jaar berichtten we al over 'Ryptide', een levensreddende drone accessoire die - met behulp van een drone - een opblaasbare reddingsboei naar een drenkeling kan brengen. Zoals toen al aangekondigd is Ryptide nu beschikbaar op crowdfunding website Kickstarter.

Ryptide reddingsboei drone accessoire nu verkrijgbaar via Kickstarter

Vliegende badmeester

Ryptide is geen drone, maar een drone accessoire. Ryptide is een zelf opblazende reddingsboei die bevestigd kan worden aan een drone en op afstand kan worden losgelaten. Als vliegende badmeester kan een drone uitgerust met Ryptide naar een drenkeling vliegen en op het gewenste moment de reddingsboei naar de drenkeling werpen. Het eenvoudige mechanisme kan in enkele seconden worden bevestigd aan een drone en weegt minder dan een GoPro camera. ryptide-drone-reddingsboeiryptide-drone-reddingsboei

Saving of Lives at Sea

Het Ryptide-systeem draagt een SOLAS-goedgekeurde reddingsboei met een diameter van ongeveer 60 cm dat een CO2-patroon gebruikt om automatisch opgeblazen te worden bij contact met water. De ring geeft ongeveer 18 kg aan drijfvermogen en kan ook handmatig worden opgeblazen. Het systeem kan worden herladen en opnieuw worden gebruikt met behulp van een laadkit.

Red je drone

Naast het redden van een drenkeling kan het systeem ook je drone redden. Mocht je drone uitgerust met Ryptide onverwacht het water raken dan zal de reddingsboei bij contact met het water automatisch opgeblazen worden en wellicht je drone van een mogelijke verdrinkingsdood redden. Het is absoluut geen garantie dat je drone het contact met het water zal overleven, maar je hebt ongetwijfeld een iets grotere kans dat je dure gadget de plons overleefd. ryptide-drone-dropmechanismeryptide-drone-dropmechanisme

Drop-mechanisme

Ryptyde maakt gebruik van hetzelfde radiokanaal dat wordt gebruikt om een camera-gimbal te bedienen. Als je drone 450 gram kan dragen dan kun je gebruik maken van één van de Ryptide apparaten. Ryptide is geschikt voor verschillende typen drones, waaronder de populaire DJI Phantom en Splash Drone.

Arduino Pro

De geavanceerde modellen zijn uitgerust met een drop-mechanisme dat voorzien is van een Arduino Pro microcontroller board, waardoor je tot 4 reddingsboeien kunt laten vallen. Via een simpele druk op je afstandsbediening (transmitter) kun je een of meerdere reddingsboeien één voor één loslaten. De C++ broncode die geschreven is voor Arduino Pro zal worden gepubliceerd.

Concept

Ryptide is een idee van Bill Piedra die samen met een groep studenten van de King Low Heywood Thomas privé school in de Amerikaanse staat Connecticut al meerdere testen heeft uitgevoerd. Via de Kickstarter-campagne hoopt de groep studenten hun schoolproject te kunnen realiseren. ryptide-drone-rewards-kickstarterryptide-drone-rewards-kickstarter

Kickstarter

Vanaf 99 dollar is de Ryptide Basic nu te bestellen voor vroege vogels, laatkomers betalen 129 dollar voor de goedkoopste set. Ryptide is verkrijgbaar in uitvoeringen die 1 of 2 ringen kunnen dragen en naar keuze met FPV-camera. De duurste Ryptide set kost in de Rewards-sectie 499 dollar. De groep zoekt ondersteuning van 10,000 dollar en de cowdfunding-campagne loopt tot 16 april 2015 op de website van Kickstarter.

0 Reacties

    Plaats een reactie