Na camera-, surveillance-, ambulance- en bezorgdrones is er nu een nieuwe toepassing voor drones gevonden; graffiti spuiten! De Amerikaanse Tyrone the Drone is in staat tijdens zijn vlucht met spuitbussen te bedienen. De drone maakte deze week zijn debuut op het South by Southwest festival in Austin, Texas.

Tyrone the Drone

Mobiele software- en developmentstudio Chaotic Moon is verantwoordelijk voor de opmerkelijke Tyrone the Drone, 's werelds eerste drone die in staat in een spuitbus te bedienen. Een verfbus om graffiti mee te zetten dus ook! Op de website van Chaotic Moon hebben ze het al over Unmanned Aerial Vandalism (UAV). Graffitikunstenaars kunnen nu met behulp van Tyrone tags plaatsen op plekken waar ze voorheen nooit van durfden te dromen.

Sprayen en spuiten

Tyrone the Drone blijkt niet alleen uit de voeten te kunnen met een verfspuitbus; alle spuitbussen zijn in de drone te plaatsen. Chaotic Moon heeft Tyrone al gedemonstreerd met serpentine spray, vloeibare kaas en zelfs een vlammenwerper. "We zoeken de grenzen van het gebruik van drones op" zei Eric Schneider, creative technologist bij Chaotic Moon.

South by Southwest festival

Tyrone the Drone werd door Chaotic Moon getoond tijdens het South by Southwest Festial (SXSW) in Austin, Texas. Dit muziek-, film- en interatieve media festival is een jaarlijks fenomeen. Het festivalterrein werd dit jaar echter enkele dagen voor aanvang van het festival door de politie uitgeroepen tot drone-free zone. Dit werd gedaan met het oog op veiligheid. Chaotic Moon kon Tyrone daarom enkel indoor tonen. Tijdens een latere demonstratie rondom de Chaotic Moon studios waren wel alle mogelijkheden van Tyrone the Drone te bewonderen. tyronethedrone_2tyronethedrone_2

Reclamestunt

Je hoeft niet bang te zijn dat een drone binnenkort zomaar je huis kan komen bekladden: Tyrone the Drone blijkt een reclamestunt te zijn van Chaotic Moon. Het idee van het bedrijf is om nieuwsgierigheid naar technologie te creëren. De drone met vlammenwerper is bijvoorbeeld niet ontworpen om dingen plat te branden, maar wel om mensen zich af te laten vragen waar drones werkelijk toe in staat zijn.

0 Reacties

    Plaats een reactie