Vorige week informeerden we je over de opmerkelijke actie van restaurant de Zwaan in Etten-Leur. In dit sterrenrestaurant wordt er namelijk ieder jaar een ludieke manier bedacht om de eerste asperges van het jaar van het land in de keuken te krijgen. Woensdagochtend was het zo ver; dit jaar zou een drone de asperges bij de boer ophalen en afleveren bij chefkok Carlo Chantrel.

Ready for take-off?

Ondanks de dichte mist tussen de akker van aspergeboerderij de Santpuy in Etten-Leur en restaurant de Zwaan begon de drone-vlucht voorspoedig. Er werd zelfs nog een tussenlanding gemaakt om de lege accu te verwisselen. Toen de drone voor de 2e keer wilde opstijgen ging het mis. Vanaf enkele meters stortte de drone naar de grond, waar deze vervolgens vlam vatte. Allergrootste minpunt voor bezoekers van de Zwaan: van de asperges bleef niets over en de feestelijke proeverij van de eerste asperges gaat daarom niet door. De crash werd vermoedelijk veroorzaakt door een technisch mankement. asperge_drone_crasht_ettenleurasperge_drone_crasht_ettenleur

Voorgaande acties

Restaurant de Zwaan uit Etten-Leur verzint ieder jaar opnieuw een unieke manier om de eerste asperges naar haar restaurant te vervoeren. Eerder werd al een Formule-1 auto, een luchtballon en een helikopter ingezet.

2 Reacties

  1. Wim

    Ach wat vervelend nou

  2. Thijs__

    Hahaha ik vind het wel lache

Plaats een reactie