Rene van Manen uit Nunspeet was blij verrast toen hij door de politie werd gebeld of hij toevallig zijn drone kwijt was. Toen bleek dat het echt om de drone ging die hij op 24 februari verloor, was van Manen blij om na een maand weer herenigd te worden met zijn drone. Nadat de politie de drone netjes thuis bracht bleek de schade slechts 4 defecte propellers te zijn. Van Manen is nog opzoek naar de eerlijke vinder om deze te bedanken met een bloemetje.

Fly Away

Op 24 februari was Rene van Manen van Storm Solutions, bezig met het maken van een video van het voormalige jeugdinternaat Valentijn in Nunspeet. Als snel had hij door dat zijn drone ervandoor ging toen hij de controle over zijn DJI Phantom 2 verloor. Even kon hij nog mee kijken door de camera van de drone maar ook dat contact verloor hij al snel.

In de video is te zien dat de quadcopter uit veiligheid een automatische landing inzet wanneer het contact met de operator verbroken is. Helaas voor van Manen raakt de drone op 1 meter hoogte een tak waardoor hij licht beschadigd raakt.

Paniek

Doordat van Manen geen GPS tracker had kon hij zijn drone niet meer terugvinden en deed hij een oproep via Facebook om de drone op te sporen. Al snel dacht hij de drone niet meer terug te vinden en besloot een nieuwe DJI Phantom te bestellen die hij voor het gemak had voorzien van herkenbare en opvallende stickers. Ook in de krant werd het nieuws van de verloren drone gedeeld.

Oproep via Facebook

drone-gevonden-na-1-maand-storm-rene-van-manen-nunspeetdrone-gevonden-na-1-maand-storm-rene-van-manen-nunspeet

Bericht in de krant

drone-gevonden-na-1-maand-krant-storm-rene-van-manen-quadcopterdrone-gevonden-na-1-maand-krant-storm-rene-van-manen-quadcopter

Nieuwe opvallende drone

storm-solutions-drone-rene-van-manen-gevonden-na-1-maandstorm-solutions-drone-rene-van-manen-gevonden-na-1-maand

Eerlijke vinder

De drone belandde in de tuin van de nog onbekende eerlijke vinder die de drone na de vondst direct mee naar binnen nam. Volgens van Manen werd er aan de keukentafel onder het genot van een bakje koffie nog gesproken over waar de drone vandaan zou komen en dat misschien iemand een ze in de maling had genomen. Na een half uurtje stopte ook de GoPro met filmen. De eerlijke vinder bracht de drone netjes bij de politie waarnaar zij contact zochten met van Manen.

Valentijn

Dankzij het terugvinden van de DJI Phantom en het behoud van het beeldmateriaal kon van Manen de video van het voormalige jeugdinternaat afmaken en de drone shots hieraan toevoegen.

0 Reacties

    Plaats een reactie