Begin januari lieten we je kennis maken met ZANO, de drone gemaakt voor selfies. Het team achter ZANO haalde via crowdfunding website Kickstarter een flink bedrag op en bleek een groot succes. Team ZANO is momenteel druk bezig met de daadwerkelijke productie van deze kleine drone. De ZANO kan met nieuwe functionaliteiten worden uitgebreid nu het het project meer geld heeft binnen gehaald dan was gepland. Vandaag licht Team ZANO alvast een tipje van de sluier op en laat de ontwijkingscapaciteiten van de drone zien tijdens een potje 'Obstacle Avoidance Tennis!'.

Obstakels ontwijken

Ook al is het ontwikkelen van een drone een serieuze zaak, er mag af en toe ook plezier gemaakt worden! Om 'Obstacle Avoidance Tennis' te spelen, worden de ontwijk instellingen van de ZANO aangescherpt. Team ZANO zet de infrarood gevoeligheid van de sensoren op 300 mm gezet en de maximale ontwijkingshoek wordt ingesteld op 15 graden. Het resultaat is ontzettend gaaf om te zien!

De ideale selfie drone

Eerder liet Team ZANO al weten dat de mini-drone een paar indrukwekkende verbeteringen krijgt. Zo wordt de ZANO uitgerust met een krachtigere batterij en kantelbare camera. Ook is de ZANO in staat 1080p te filmen, zelfs onderste boven! De meest unieke functie is dat de drone is uitgerust met een 'toss-to-launch' functie. Dit betekent dat je de drone in de lucht kan gooien en dat deze direct begint met vliegen. Door middel van GPS kan ZANO zijn positie vasthouden en gave selfies vanuit de lucht maken. zano_obstacleavoidancetenniszano_obstacleavoidancetennis

0 Reacties

    Plaats een reactie