De Eindhovense club PSV is momenteel op trainingskamp op het eiland Malta. Daar is ook PSV-TV aanwezig met hun DJI Phantom drone. Hier maken zij opnames mee van de training. Het is niet de eerste keer dat een drone boven het trainingsveld van het eerste team vliegt. In juli vloog het onbemande luchtvaartuigje ook boven een training in het Franse Evian.

DJI Phantom

PSV staat altijd open voor innovatieve vernieuwing en was vijf jaar geleden dan ook de eerste club die een octocopter de lucht in stuurde om unieke sfeerbeelden te schieten bij een training. Nu beschikt de club over een DJI Phantom quadcopter. Het onbemande luchtvaartuigje vliegt rond over het trainingsveld en maakt vette shots van de spelers die aan het trainen zijn. drone-vliegt-boven-training-psv-eindhoven-malta-trainingskamp-dji-phantom-quadcopter-2016drone-vliegt-boven-training-psv-eindhoven-malta-trainingskamp-dji-phantom-quadcopter-2016

PSV-TV

Momenteel wordt de drone alleen nog gebruikt voor het maken van opnames voor PSV-TV, maar trainer Phillip Cocu en zijn staf willen de drone ook boven een positiespel laten zweven. Van bovenaf krijgen zij dan een perfect inzicht in de looplijnen van de spelers. In Frankrijk hebben zij daar afgelopen zomer één keer kort mee geoefend.

Wedstrijden

Ook video-analist Wim Rip ziet de grote mogelijkheden van de drone technologie. Hij verwacht dat de drone over een paar jaar ook tijdens wedstrijden gebruikt kan worden. “Stel je voor dat je zo’n drone straks twee uur in de lucht kunt houden rond de middenlijn. Man, dat zou ik geweldig vinden,” zegt Rip tegenover PSV-reporter Maarten Wijffels van het AD.

Video Dag 2 van PSV op Malta

Ochtendtraining Evian van boven

1 Reacties

  1. J Rober

    Dat is erg verleidelijk de opname is in het buitenland gedaan en dus niet onder Nederlands drone wetgeving.

Plaats een reactie