De bekende RC fabrikant Traxxas heeft een nieuwe ready to fly quadcopter uitgebracht. De Traxxas Aton is een echte snelheidsduivel en is ook te gebruiken voor luchtfotografie. De drone is in staat om vette tricks in de lucht te doen en beschikt over een ‘air brake’ functie. Met één druk op de knop wordt de drone horizontaal gebracht en blijft hij op een vaste hoogte hoveren tot jij de controle weer overneemt. traxxas-aton-quadcopter-drone-rtf-race-camera-gopro-donker-ledverlichting-2016.

Traxxas Aton

De Traxxas Aton is een ready to fly drone die gemakkelijk te besturen is. Je hebt dus weinig vlieg ervaring nodig om met deze drone overweg te kunnen. De drone is niet alleen gemaakt om te stunten, maar is ook een goede drone voor luchtfotografie. Hij wordt standaard geleverd met een beugel voor je GoPro maar kan ook uitgerust worden met een gimbal voor een GoPro actiecamera.

Vliegmodi

Om het vliegen zo eenvoudig mogelijk te maken beschikt de Traxxas Aton over drie verschillende vliegmodi. Deze drie speciale vliegmodi veranderen het gedrag van de Aton en word de moeilijkheidsgraad van de besturing ingesteld. De Traxxas Aton staat standaard ingesteld op de film modus. Film modus In de filmmodus maak je de perfecte drone video en is de besturing van de drone erg gemakkelijk. In deze modus vliegt de Traxxas Aton rustig waardoor de beelden altijd scherp blijven. Deze modus is ook geschikt voor de beginnende vlieger die wilt wennen aan het besturen van een drone.

Sport modus In de sportmodus gaat het plezier echt beginnen. Hier vlieg je namelijk razendsnel en maak je verschillende flips. Doordat de drone 6-assig is blijft hij altijd stabiel vliegen. De snelheid in deze modus in onbegrensd waardoor je snelheden tot 80km/h bereikt. De flips zijn met één druk op de knop uit te voeren waardoor het lijkt dat je een echte pro bent. Met de handige ‘air brake’ knop laat je de drone in de lucht remmen wanneer je bang bent voor een crash. De drone zorgt ervoor dat hij direct horizontaal in de lucht blijft hoveren totdat jij zelf de controle weer overneemt.
Expert modus De derde en meest vrije modus is de Expert modus. Hierin worden alle begrenzingen opgeheven en heb je echt de volledige controle over de drone Deze functie is voor de echte professionals die alles uit de Traxxas Aton willen halen. Wel beschikt deze modus over de ‘air brake’ functie waarmee de drone automatisch stil in de lucht blijft hangen wanneer jij denkt dat je de controle dreigt kwijt te raken.

Accu

De Traxxas Aton wordt standaard geleverd met een 3000mAh batterij. Deze geeft je een vliegtijd van maximaal 20 minuten. Wanneer je vliegt met je GoPro dan houdt de Aton het nog 15 minuten vol. Door de speciale ID batterijtechnologie wordt de batterij twee keer zo snel opgeladen dan een normale batterij. De batterij is makkelijk te bevestigen in de Traxxas Aton. traxxas-aton-quadcopter-drone-rtf-race-camera-gopro-snel-opladen-accu-batterij-2016traxxas-aton-quadcopter-drone-rtf-race-camera-gopro-snel-opladen-accu-batterij-2016

Remote controller

De Traxxas Aton wordt ready to fly geleverd wat betekend dat er ook een controller bij zit. De controller beschikt over verschillende handige knoppen zoals de return-to-home, air brake en een knop om flips uit te voeren. Naast de controller heeft Traxxas ook een handige app voor iOS en Android.

Traxxas Flight Link app

Met de Traxxas Flight Link app is het mogelijk om de vliegstatus en het batterijniveau te bekijken. Daarnaast zie je via GPS precies waar de drone vliegt. Ook is de vliegmodus via de app aan te passen en kan je zelfs de felheid van de LED-verlichting aanpassen. Het instellen van virtuele grenzen, bijvoorbeeld een hoogtelimiet, is ook in te stellen via de app. traxxas-aton-quadcopter-drone-rtf-race-camera-gopro-mobiele-telefoon-smartphone-applicatie-ios-anroid-flight-link-2016traxxas-aton-quadcopter-drone-rtf-race-camera-gopro-mobiele-telefoon-smartphone-applicatie-ios-anroid-flight-link-2016

Aton en Aton Plus

Traxxas heeft twee pakketten samengesteld. De Aton en de Aton Plus. Bij de Aton Plus krijg je in plaats van een 3000mAh batterij een 5000mAh batterij waardoor de maximale vliegtijd met ongeveer 8 minuten vergroot wordt. Daarnaast wordt de Aton Plus standaard met 2-assige gimbal geleverd voor het maken van stabiele luchtopnames.

Prijs

De behendige race quadcopter wordt ready to fly geleverd en beschikt alles wat je nodig hebt om de lucht in de gaan. De Traxxas Aton kost ongeveer 500 euro en daarvoor haal je een echte stunt en race drone in huis. traxxas-aton-quadcopter-drone-rtf-race-camera-gopro-doos-pakket-2016traxxas-aton-quadcopter-drone-rtf-race-camera-gopro-doos-pakket-2016

0 Reacties

    Plaats een reactie