Hulpdiensten in Australië maken gebruik van drones om haaien voor de kust te identificeren en assistentie te bieden aan zwemmers bij dreiging door haaien.

Hulpdiensten in Australië maken gebruik van drones om haaien voor de kust te identificeren en assistentie te bieden aan zwemmers bij dreiging door haaien. Deze week gingen er als test enkele drones met camera de lucht in voor de kust van de Australische staat New South Wales. In deze regio vonden vorig jaar 14 haai-aanvallen plaats, waarvan 1 met een dodelijke afloop. Lokale overheden steunen de inzet van nieuwe technologiën om toekomstige aanvallen te voorkomen.

Vapor 55 met reddingscapsule

In New South Wales gingen deze week meerdere drones de lucht in, als test voor het voorkomen van haai-aanvallen. Er wordt gebruik gemaakt van Vapor 55 drones van het merk Pulse, met een totale waarde van zo'n $180.000 per drone. De Vapor drones zijn uiteraard uitgerust met een HD-camera voor het surveilleren van de kustlijn, maar ook met een speciale reddingscapsule. Deze capsule bevat medische benodigdheden en speciale apparatuur om haaien af te schrikken. Ook bevat de capsule een opblaasbaar reddingsvlot voor 3 personen. drones_haaien_little_ripper_australiedrones_haaien_little_ripper_australie

Little Ripper

In Australië hebben ze de testdrone de bijnaam 'Little Ripper'gegeven. De drone kan op een volle accu ongeveer 150 minuten in de lucht blijven. Ook wordt er gewerkt aan speciale software waarmee de drones verschillende soorten haaien automatisch kan herkennen. "De Little Rippers zijn onze nieuwe high-tech ogen in de lucht", aldus Brian Hartzer van Westpac, de financierder van het project. "Er vliegen nu zo'n 17 Westpac drones in Australië en we hopen dat ze effectief blijken bij het voorkomen van haai-aanvallen." Wanneer het experiment succesvol blijkt, worden er naar schatting nog 40 extra drones ingezet aan de Australische kust.

0 Reacties

    Plaats een reactie