Een nieuwe video van de Russische wapenmaker United Instrument Manufacturing Corporation (UIMC) toont een drone uitgerust met anti-tank raketten. De video werd onthuld tijdens de Robotics of the Russian Armed Forces exhibition en toont aan dat ook wapenfabrikanten heil zien in de voordelen van drones.

Rocketlauncher

De Russische multicopter kan worden bediend vanaf een afstand van ongeveer 5 kilometer en heeft een vliegtijd van ongeveer twintig minuten. De drone is bewapend met een onbekend soort ‘rocketlauncher’. De gewapende drone, gemaakt door de Systemprom dochteronderneming van IMC (die zelf deel uitmaakt van Russische wapens reus ROSTEC), kan werken als onderdeel van een defensie team.

Multi inzetbaar

“De vliegende robots zijn ontworpen om verre objecten te observeren, video-opnamen en foto's te maken met inbegrip van thermische beeldvorming, video in real-time uit te zenden, goederen te leveren en vernietigen van vijandelijke doelen op het slagveld”, verklaarde Sergey Skokov, Deputy CEO van UMC in een persbericht.

Gevaren

Op het slagveld is een op afstand bestuurbare vliegende bazooka een welkome aanvulling. Met een dergelijk apparaat kan men een aanval uitvoeren zonder zelf bloot te worden gesteld aan de gevaren van de aanval. Aan de andere kant is zo’n systeem een ware hel als het in handen valt van gebruikers met verkeerde bedoelingen. tank-army-leger-aanvaltank-army-leger-aanval

Autonoom

“Deze robots kunnen via de lucht autonoom navigeren zonder hulp van een operator, kiezen hun eigen routes, voeren verkenningsvluchten uit en communiceren met andere drones en robotsystemen”, aldus Skokov.

Gevecht

De automatisering van het systeem is niet beperkt tot vliegen en het nemen van foto's van vooraf geplande locaties. De drones kan zelf ook het gevecht aangaan. “De multicopter kan vijandelijke doelen detecteren en vernietigen, waaronder tanks en gepantserde voertuigen.”, zo verklaart Skokov. bazooka-drone-russia-uavbazooka-drone-russia-uav

Toekomst

De Russische drone zelf is niet 'zo indrukwekkend’. Op basis van de video kwam de drone niet dicht genoeg bij het doelwit om het te beschadigen als een echte tank. Maar dit is slechts het begin. Toekomstige versies zullen waarschijnlijk sneller, slimmer en nauwkeuriger zijn, maar ook goedkoop genoeg om in te zetten in grote aantallen.

0 Reacties

    Plaats een reactie