Naast Amazon zijn er meer bedrijven momenteel aan het testen met bezorging via drones. De Amerikaanse truckfabrikant Workhorse heeft onlangs op een kleine luchthaven in Ohio met succes testen uitgevoerd met bezorgdrones.

Drone als onderdeel van bezorgtruck

De drone kan via het dak van haar bezorgtruck het luchtruim worden ingestuurd om een pakket binnen een straal van 1.6 kilometer te bezorgen. Vanuit de binnenkant van de truck kan de drone worden bepakt met een pakket en nadat het dak van de truck zich heeft geopend, kan de drone vertrekken rechtstreeks vanuit de bovenkant van de truck.

Voordelen

Workhorse, een fabrikant van trucks die o.a. bezorgtrucks levert aan UPS, is overtuigd dat drones van grote waarde kunnen zijn voor bedrijven die pakketten bezorgen. Bezorging via drones zorgt niet alleen voor een hoger rendement, maar ook een besparing op brandstofkosten.

Logistiek

“We zagen dat bezorging via drones in de toekomst werkelijkheid zal worden”, vertelt Steve Burns, CEO van Workhorse Group. “Daarom bouwden we onze eigen bezorgdrone die is geïntegreerd in de truck. We zagen al vroeg dat het zinvol is om drones in te zetten voor logistieke doeleinden.”workhorse-horsefly-delivery-droneworkhorse-horsefly-delivery-drone

Specs

De drone die gebruikt wordt door Workhorse, genaamd HorseFly, is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Cincinnati. De octocopter kan een pakket tot een gewicht van 4.5 kilogram dragen. De drone is voorzien van een GPS-systeem, kompas en infrarood camera. De drone wordt aangedreven door een Panasonic 18650 cells accu dat resulteert in een vliegtijd van maximaal 30 minuten. Iedere keer wanneer de drone landt op het landingsplatform op het dak van de truck, zal de batterij worden opgeladen voor zijn volgende vlucht.

Drone delivery

Workhorse is niet het enige bedrijf dat gelooft in bezorging via drones. E-commerce gigant Amazon gelooft binnen een aantal jaar een aanzienlijk gedeelte van haar online bestellingen via drones te bezorgen. DHL presenteerde onlangs haar nieuwste Parcelcopter met bijhorende Skyports en vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Google een patent heeft aangevraagd op een speciale ontvangstbak voor dronebezorging. workhorse-horsefly-delivery-dronesworkhorse-horsefly-delivery-drones

0 Reacties

    Plaats een reactie