Afgelopen weekend zette het Nederlandse team Super Quadcopter Gang een indrukwekkende prestatie neer door als vierde te eindigen op de eerste editie van de World Drone Prix in Dubai. De uiteindelijke hoofdprijs van 250.000 dollar ging naar het Britse team Tornado X-Blades Banni UK, onder leiding van de 15-jarige piloot Luke Bannister.

Winnaar World Drone Prix 2016

Luke Bannister wist tijdens de World Done Prix (inclusief de voorronders) meer dan 150 deelnemende teams achter zich te laten en ervandoor te gaan met de felbegeerde titel en het megaprijzengeld van 250.000 dollar. De 15e jarige piloot uit Somerset, Verenigd Koninkrijk laat zien dat er geen minimum leeftijd vereist is voor succes in deze nieuwe sport.

Vlieg mee met de 15-jarige Banni UK

Winnaar FPV race tijdens UK Drone Show 2015

De prijs op de World Drone Prix is niet de eerste prijs die deze jonge piloot binnen wist te slepen. Bannister won namelijk vorig jaar de hoofdprijs tijdens de FPV race van UK Drone Show 2015. Een indrukwekkende prestatie voor zo'n jonge knul die nog maar 2 jaar bezig is met deze sport.

Freestyle video's

In zijn vrije tijd vliegt Bannister natuurlijk regelmatig met drones om zijn vaardigheden op de proef te stellen. Op zijn YouTube-kanaal prijken diverse video's met indrukwekkende 'rides'. Hieronder een overzicht van een aantal video's met doldwaze stunts van Banni UK.

2 Reacties

  1. Jos

    Wooow! Knap gedaan!!

  2. Klaas

    Jong geleerd, oud gedaan..

Plaats een reactie