Op 27 en 28 mei 2016 zal de jaarbeurs in Utrecht omgetoverd worden tot een heuse Drone Zone met als hoogtepunt de European indoor Kamera Express Cup 2016.

European indoor Kamera Express Cup 2016 tijdens Campus Party in Jaarbeurs Utrecht

European indoor Kamera Express Cup 2016

Tijdens European indoor Kamera Express Cup 2016 strijden FPV droneracers om de titel voor het eerste indoorkampioenschap van Nederland. De dronerace wordt georganiseerd door Formula FPV.

Drone Zone

De European indoor Kamera Express Cup 2016 vindt plaats in de zogenaamde 'Drone Zone' tijdens het Campus Party evenement. De Drone Zone is een speciaal gedeelte met onder andere een FPV droneracebaan, maar biedt meer dan dat. Beide dagen vind je er stands, workshops en demonstraties.

Campus Party

Campus Party is een jaarlijks evenement op het gebied van technologie dat tech freaks, geeks en jonge ondernemers samenbrengt in een festival met innovatie, creativiteit, wetenschap en entertainment. Dit jaar staan de vliegende machines centraal in de speciaal ingerichte 'Drone Zone' tijdens het tech-event.

Race

De European indoorKamera Express Cup 2016 bestaat uit 3 gedeeltes:
• 1. Oefening
• 2. Kwalificatie
• 3. Race

1. Oefening

Iedere piloot krijgt de kans om de baan uit te proberen om gewend te raken met het parcours. De officiële oefen-sessie is op vrijdag 27 mei 2016 van 14:00 uur tot 18:00 uur, maar racers die niet kunnen wachten kunnen ook al op donderdag (middag + avond) 26 mei 2016 terecht in de Drone Zone.

2. Kwalificatie

Iedereen kan meedoen aan de European indoor Kamera Express Cup 2016, maar er zullen maar 32 droneracers aan de start van de officiële wedstrijd verschijnen. Tijdens de kwalificatierondes zal het kaf van het koren gescheiden worden en blijven uiteindelijk de 32 snelste racers over. Vanaf vrijdagmiddag kunnen piloten zich kwalificeren.

3. Race

De officiële wedstrijden van de European indoor Kamera Express Cup 2016 zullen plaats vinden op zaterdag 28 mei 2016 van 13:00 tot 17:00 uur. Op basis van verschillende races waarin trage racers afvallen zal er eind van de middag bekend worden wie zichzelf kampioen van de European indoor Kamera Express Cup 2016 mag noemen.

European indoor Kamera Express Cup 2016 tijdens Campus Party in Jaarbeurs Utrecht

Evenementenkalender

Het evenement European indoor Kamera Express Cup 2016 vind je natuurlijk ook in de evenementenkalender op DRONES.nl.

0 Reacties

    Plaats een reactie