Het gaat niet goed met de bij en dat is niet alleen slecht voor de beestjes, maar ook voor ons. De bijen populatie is de afgelopen jaren sterk afgenomen en dat kan grote gevolgen hebben voor de voedselvoorziening. Japanse onderzoekers hebben een drone ontwikkeld die de taak van de bij overneemt.

Bij

Bijen zijn de belangrijkste bestuivers en als dit insect uitsterft heeft dat grote gevolgen voor de voedselvoorziening. Daarom zijn vele onderzoekers nu al bezig om robots te ontwikkelen die de taak van de bij kunnen overnemen.

Mini drone

Japanse onderzoekers hebben een micro-drone ontwikkeld met een lengte van 4 centimeter en een gewicht van slechts 15 gram. De drone is aan de onderkant uitgerust met paardenhaar. Na een bezoek aan de bloem blijven de pollen in het haar hangen waarna de drone deze verspreidt. Tijdens de eerste experimenten bleek de mini-drone goed te werken. Bij het landen op de bloemen beschadigde zowel de bloemen als de drone niet.

Harvard

De drone van de Japanse onderzoekers is niet de eerste drone oplossing voor het bijen probleem. Harvard onderzoekers ontwikkelde in samenwerking met NASA ook een microdrone die het werk van de bij kan overnemen. De RoboBees zijn zo groot als een munt.

Japanse onderzoekers maken drone die taak van de bij overneemt

0 Reacties

    Plaats een reactie