Ford heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona een concept getoond van een bezorgservice die bestaat uit een zelfrijdende bus en een drone die pakketten bezorgd.

Concept

Ford geloofd in de drone technologie en is denkt dan ook na over de stad van morgen. Daarbij voorzien zij dat drones pakketten gaan bezorgen. Echter door de beperkte vliegtijd van de onbemande luchtvaartuigen ziet de Amerikaanse autofabrikant de drones vliegen vanuit een zelfrijdende bus. Zo hoeven de drones enkel kleine afstanden af te leggen om de pakketten op moeilijk bereikbare plekken te bezorgen.

Ford toont concept drone bezorgservice Autolivery

Virtual Reality

Ford liet het idee van de Autolivery zien tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het concept werd getoont in een virtual-reality-bril. Door de autonome bezorgservice wordt een bezorger geheel overbodig. Op de afbeeldingen van het concept is te zien dat de drone aan de bovenkant van de bus opstijgt met het pakket.

Ford toont concept drone bezorgservice Autolivery

Bezorgdrone

UPS en Mercedes-Benz geloven ook dat bezorgdrones beter kunnen vliegen vanuit een mobiele locatie. Eind 2016 liet Mercedes-Benz de Vision Van bezorgbus van de toekomst zien. UPS liet eerder dit jaar een nieuwe bus zien waarbij een drone vanaf het dak kan opstijgen om een pakket te bezorgen.

0 Reacties

    Plaats een reactie