Vodafone is begonnen met het testen van een nieuw volgsysteem voor drones. De technologie werkt met simkaarten met een 4G verbinding waardoor autoriteiten de drones kunnen volgen en indien nodig de besturing overnemen.

Veiligheid

Het aantal hobbydrones neemt jaarlijks met flinke aantallen toe en daar maken luchtvaartorganisaties zich grote zorgen om. Daarom wordt er veel gekeken naar anti-drone oplossingen waarbij regel overtredende drones kunnen worden aangepakt.

Volgen

Hobbydrones zijn te klein om waar te nemen op de radar. Telecomprovider Vodafone heeft een systeem ontwikkeld waarmee drones worden voorzien van een simkaart met een actieve 4G verbinding waardoor dronepiloten en autoriteiten de mogelijkheid krijgen om drones continu te volgen.

Geo-fence

Een onderdeel van het systeem van Vodafone is geo-fencing. Hierbij wordt de toegang tot risicovolle zones zoals luchthavens en gevangenissen geblokkeerd. Het is dus niet mogelijk om met je drone op deze locaties te vliegen.

Vodafone test 4G volgsysteem voor drones

Testen

Vodafone werkt voor de ontwikkeling van het systeem samen met het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA). Eind 2017 werden er al tests uitgevoerd rond de Spaanse stad Isla Mayor. Hier vloog een drone op een afstand van 32 kilometer waarbij er real-time HD-video en vluchtgegevens werden doorgestuurd. Het komende jaar worden er meer tests uitgevoerd in Spanje en Duitsland. In 2019 moet het systeem klaar zijn om op de markt te komen.

0 Reacties

    Plaats een reactie