De Spaanse YouTuber El Drone heeft een smakelijke FPV racingdrone gemaakt. Het frame van de drone is namelijk een pizza. Het is de dronepiloot zelfs gelukt om met de pizzadrone te vliegen.

X-Frame

De dronepiloot / pizzabakker maakte eerst een X-frame van deeg en bakte deze voor 40 minuten in de oven. Helaas kwam deze er veel te hard uit waardoor hij niet bruikbaar was als frame voor zijn racingdrone.

Effe wachten, Pizza!

Bij een tweede poging sneed de YouTuber een frame uit een stuk deeg en voegde daar direct zijn toppings op. Zo werd de pizza belegd met salami, paprika en kaas. Na 40 minuten in de oven was de pizza klaar voor zijn racingonderdelen.

YouTuber maakt FPV racingdrone van pizza

Onderdelen

Het pizzaframe werd voorzien van vier motoren, ESC's, een flightcontroller, FPV camera, de batterij en een GoPro actiecamera. Het gewicht van de pizzadrone zonder batterij en GoPro bedraagt 350 gram. Met deze onderdelen weegt de drone 618 gram.

YouTuber maakt FPV racingdrone van pizza

Vliegen

Uiteindelijk is het tijd om de pizzadrone te testen in het park. Direct na het opstijgen vliegt de kaas al van de drone. Het lukt de YouTuber om een aantal rondjes te vliegen, maar wanneer hij de drone laat rollen in de lucht gaat hij kapot.

Om op te eten

De test van de pizzadrone is dus geslaagd en het is dus mogelijk om een drone te bouwen op een pizzaframe. Wil je de drone na het vliegen nog op kunnen eten, dan kun je er beter geen rol mee doen.


0 Reacties

    Plaats een reactie