Leiders van een groep Spaanse criminelen hebben drones gebruikt om te surveilleren of de kust veilig was voor het aan land ging met grote hoeveelheden hasj. De politie heeft de bende inmiddels opgepakt.

Drones

De Spaanse politie heeft onlangs een bende criminelen aangehouden die drones gebruikte om te kijken of de kust veilig was. De drones kwamen in de lucht op het moment dat snelle opblaasboten met hasj aan land werden gebracht. Daar werd de drugs overgezet in de auto.

Gebieden scannen

De drones werden ook gebruikt om voor vooraf grotere gebieden te scannen op de aanwezigheid van surveillerende ambtenaren of mogelijke rivalen.

Technische snufjes

De criminele bende bleek over nog meer technische snufjes te beschikken dan alleen drones. Zo hadden zij ook een radarinstallatie en jammers die communicatiesignalen van mobiele telefoon kunnen verstoren. Alles is door de politie in beslag genomen.

Spaanse smokkelaars gebruikten drones tegen politiepatrouilles

In beslag genomen

Het onderzoek begon al in april vorig jaar. De groep zou in november en december ruim zes ton hasj Spanje hebben ingevoerd. Hiermee zou zo'n vijf miljoen euro mee verdiend zijn. In totaal zijn er tien mannen en twee vrouwen aangehouden. Ook werd er 600 kg hasj, acht dure auto's, twee snelle motoren en een grote hoeveelheid cash in beslag genomen.

0 Reacties

    Plaats een reactie