Autofabrikant Seat gaat drones inzetten om auto-onderdelen te leveren aan de productiefaciliteit van Seat in Barcelona. De drones vertrekken met de onderdelen vanaf het logistieke centrum in Abrera. Dit meldt de autofabrikant in een persbericht.

Koppeling

De SEAT-fabriek in Barcelona is de eerste Spaanse fabriek die voor de levering van onderdelen gebruikmaakt van drones. In samenwerking met Grupo Sesé heeft SEAT een onderdelendistributie opgezet die het logistieke centrum in Abrera via drones koppelt aan de productiefaciliteit van SEAT in Barcelona.

Tijdswinst

Recent werden de eerste onderdelen via drones tussen de twee locaties vervoerd. Het gaat daarbij om met name stuurwielen en airbags die licht genoeg zijn om door de lucht vervoerd te worden. De drones doen 15 minuten over een afstand van ruim 2 kilometer. Volgens SEAT levert dat een tijdswinst op van maar liefst 80%.

Spaanse SEAT-fabriek zet drones in voor autoproductie

Minder CO2

Onderdelendistributie via drones betekent daarnaast een aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot doordat er minder vrachtwagens hoeven te rijden. De batterijen van de drones zelf worden met schone energie opgeladen, aldus de fabrikant.

AESA

Het pilotproject wordt uitgevoerd onder supervisie van de Spanish Aviation Safety and Security Agency (AESA). Het project bevindt zich nog in de experimentele fase, dus het gaat nu om enkele vluchten per dag.

0 Reacties

    Plaats een reactie