Drones worden gebruikt in vele sectoren, maar in de mijnbouw komen we ze nog niet zo vaak tegen. BHP, een grote speler op de mijnbouwmarkt, investeerde wel in drones en brengt nu naar buiten dat dit flinke voordelen met zich meebrengt.

Besparing

Mijnbouwgigant BHP gebruikt drones tijdens haar mijnactiviteiten in Australië om effectiever te werk te gaan. De overstap naar de onbemande voertuigjes bespaart het bedrijf naar eigen zegen flink wat tijd en geld. Ruim 5 miljoen dollar per jaar, om precies te zijn.

Mijnbouwbedrijf bespaart 5 miljoen per jaar na overstap op drones

Explosiegaten

BHP gebruikt drones in zijn kolenmijnen in Queensland om explosiegaten te inspecteren en de dampen op te vangen. Daarnaast worden de onbemande voertuigjes ook ingezet om kranen en torens te inspecteren. Verder experimenteert het bedrijf momenteel met inspecties van zeevrachtschepen.

Voordelen

Drones bieden werknemers veiligere werkomgevingen, aangezien BHP niet langer mensen nodig heeft om de inspecties uit te voeren. Met name als het gaat om explosiegaten en schadelijke dampen in de mijnen, is dit een groot voordeel. Volgens Rashpal Bhatti, vice president marketing van BHP, kunnen drones daarnaast de inspectietijden zelfs met 75% verkorten.

Cultureel effort

BHP gebruikt ook drones in zijn Amerikaanse fabrieken voor inspecties. Met in de wat oudere fabrieken. De drones worden ook gebruikt door 'Heritage Managers' om cultureel erfgoedlocaties in de buurt van BHP-mijnen in kaart te brengen en te volgen.

0 Reacties

    Plaats een reactie