Bij de gevangenis in Alphen aan den Rijn is vrijdagavond een drone onderschept waarmee volgens de politie drugs het terrein op werden gesmokkeld, zo meldt NOS.

Drugs

De drone met een pakketje eraan werd gevonden op de binnenplaats. Politie meldt dat er hard- en softdrugs in zaten.

Drone met drugs onderschept bij gevangenis Alphen aan den Rijn

Politie

Medewerkers van de penitentiaire inrichting sloegen alarm toen ze een groep met mensen een drone zagen besturen vanuit een geparkeerde auto in de buurt van de gevangenis. Bij aankomst van de politie op het plaats delict troffen de agenten niemand meer in het voertuig. Ze vonden wel een afstandsbediening van een drone en nog een nieuwe drone.

Verdachten

In de omgeving van de gevangenis is een 28-jarige Rotterdammer aangehouden. De politie is nog op zoek naar twee andere verdachten, meldt Omroep West.

Drone met drugs onderschept bij gevangenis Alphen aan den Rijn

Anti-smokkelnetten

Dit weekend liet de Alphense gevangenis nog weten te investeren in speciale anti-smokkelnetten, die moeten voorkomen dat smokkelaars spullen over de muren krijgen. De bedoeling is dat de eerste netten in het voorjaar van 2020 boven de luchtplaats van de gevangenis worden gespannen.

Drone met drugs onderschept bij gevangenis Alphen aan den Rijn

Sinds 1 november is het in Nederland strafbaar om illegale spullen een gevangenis in te smokkelen. Overtreders riskeren een gevangenisstraf van maximaal een half jaar.

0 Reacties

    Plaats een reactie