Het is officieel, de DJI Mavic Air 2 wordt de volgende drone die uitkomt van technologiegigant DJI. Nadat er eerder geruchten waren dat het toestel simpelweg 'Mavic Air' ging heten, blijkt het nu toch om de DJI Mavic Air 2 te gaan. Deze naam is namelijk ontdekt in een FCC-patent en daarmee dus zo goed als bevestigd.

DJI Mavic Air 2

De originele DJI Mavic Air werd alweer gelanceerd in januari 2018. Met de nieuwe DJI Mavic Air 2 lijkt DJI de sterke punten van de vorig jaar gelanceerde DJI Mavic 2 vooral over te nemen. Dat is nog steeds een van de beste consumentendrones, dus droneliefhebbers hebben iets moois om naar uit te kijken.

Tussen mini en Mavic

De Mavic Air 2 past tussen de DJI Mavic Mini en de bekende Mavic 2-serie, waardoor het een geweldige combinatie is van klein formaat en kracht. hopelijk inclusief enkele van de functies die aanwezig zijn op de Mavic 2-serie. Eerder spotten wij op foto's een dual vision-systeem, een infrarood-detectiesysteem en hulpverlichting onderaan voor weinig licht.

DJI Mavic Air 2 duikt op in FCC database

ADS-B

De nieuwe drone zal ook de nieuwe ADS-B-sensor bevatten waarmee de drone andere vliegtuigen in het gebied kan oppikken en laten weten dat hij daar is. Aan de bestuurder wordt dan een bericht weergegeven in de DJI-app om deze te laten weten dat er een vliegtuig in de buurt is.

Releasedatum

Eerder hadden wij vernomen dat de nieuwe DJI Mavic Air 2 in april al zou uitkomen, maar sindsdien is er heel wat veranderd in de wereld. DJI hult zich vooralsnog in stilzwijgen. Dat hij dit jaar nog uitkomt, lijkt met de FCC-registratie nu wel zo goed als zeker.

Bron: FCC via DroneDJ

0 Reacties

    Plaats een reactie