Afgelopen nacht presenteerde DJI dan eindelijk haar nieuwste drone: de DJI Mavic Air 2. Er is al veel gezegd en geschreven over deze drone op DRONES.nl, maar nu hebben we eindelijk de definitieve specificaties. Lees snel verder!

Body

Qua uiterlijk lijkt de Mavic Air 2 erg veel op haar grote broers uit de DJI Mavic 2-serie, zoals de DJI Mavic 2 Pro - maar dan een stukje kleiner en handzamer. Dat betekent een robuuste body en hoge kwaliteit onderdelen

Camera

De Mavic Air 2 is uitgerust met een 1/2 CMOS sensor welke foto's maakt in een resolutie van 48 megapixels, waarbij je ook zogenaamde hyperlapses in 8K kunt schieten. Video's maakt deze krachtpatser in een beeldkwaliteit van 4K met maar liefst 60 frames per seconde. Foto's en video's met HDR zijn ook mogelijk.

Gimbal

De camera is aan de drone bevestigd met een 3-assige mechanische gimbal, waardoor stabiele opnames zijn gegarandeerd.

DJI presenteert Mavic Air 2

Smartphoto

Nieuw is de Smartphoto-modus, die afhankelijk van waar je jezelf bevindt, automatisch de camera-instellingen zo optimaal mogelijk maakt. Zo schiet je zelf als beginnende dronefotograaf altijd de beste foto's.

Activetrack 3.0

De nieuwe DJI Mavic Air 2 beschikt over ActiveTrack 3.0, waarmee de drone zeer nauwkeurig objecten en personen kan volgen voor schitterende beelden. Daarbij is er een Advanced Pilot Assistance System (APAS) voor beginnende piloten inbegrepen, zodat deze kunnen wennen aan de uitgebreide mogelijkheden.

Spotlight 2.0

DJI brengt met de Mavic Air 2 voor het eerste Spotlight naar een consumentendrone. Dit is een professionele tool die voorheen enkel op drones gebruikt in de filmindustrie aanwezig was, zoals de de DJI Inspire. Spotlight 2.0 zorgt ervoor dat de camera zich haarscherp blijft focussen op een object, zelfs wanneer je (heel snel) vliegt.

Vliegsnelheden

Net zoals eerdere DJI drones is de DJI Mavic Air 2 uitgerust met een Sport Mode waardoor extra hoge snelheden gehaald kunnen worden. De maximum snelheid van de drone bedraagt 42 mph, wat neerkomt op zo'n 67 kilometer per uur.

DJI presenteert Mavic Air 2

Sensoren

Dankzij de ingebouwde sensoren aan de onderzijde, zijkanten en achterzijde van het apparaat in combinatie met de GPS functionaliteiten kan de DJI Mavic Air automatisch obstakels ontwijken. Hierdoor is deze drone ook zeer gebruiksvriendelijk voor de beginnende dronepiloot.

Besturing

DJI Mavic Air 2 wordt standaard geleverd inclusief nieuwe generatie remote controller om de drone mee te bedienen. De controller is compact, robuust en je steekt zeer gemakkelijk je smartphone aan de bovenkant er in zodat je te alle tijden ziet wat de drone ook ziet

Bereik

Het bereik van de remote controller en live video-verbinding bedraagt 10 kilometer. In Europa is dit echter begrensd tot een maximum van 2 kilometer.

Vliegtijd

Volgens DJI kan de Mavic Air 2 tot wel 34 minuten vliegen op een volle accu. Voor een drone met zoveel functionaliteit en dit formaat is dat zeer indrukwekkend. De accu laadt je op in slechts 1 uur en 40 minuten en heeft een capaciteit van 3500 mAh

DJI presenteert Mavic Air 2

Gewicht

Waar de Mavic 2 zo'n 900 gram weegt, weegt de Mavic Air 2 slechts 540 gram. Een flinke gewichtsafname. De drone is daarnaast opvouwbaar, zodat deze weinig ruimte in neemt.

Geheugen

De drone heeft 8 GB intern geheugen. Via een microSD kaartje valt dit uit te breiden naar een respectabele 256 GB

DJI Fly app

De Mavic Air 2 werkt met de nieuwste versie van de DJI Fly app. Via de app is het erg eenvoudig om binnen enkele klikken de meest professionele opnames te maken. Net zoals eerder DJI drones beschikt de Mavic Air 2 over zogenaamde 'QuickShots', namelijk: Dronie, Circle, Helix, Rocket, Boomerang en AsteroidPLAATJE fly more

DJI presenteert Mavic Air 2

Prijs

DJI Mavic Air 2 is verkrijgbaar vanaf 849 euro. Deze set is volledig vliegklaar en wordt geleverd inclusief afstandsbediening. Voor 1.049 euro is de Mavic Air 2 ook verkrijgbaar als Fly More Combo met flink wat extra's (zie boven).

1 Reacties

  1. Joris

    Allemaal leuk en aardig, maar ik lees nergens dat je na 1-1-2021 niet zo heel veel meer mag (legaal) met deze drone..... 150m uit bebouwing en minimaal 50m uit de buurt van personen....????

Plaats een reactie