De kogel is door de kerk. Op 27 april kondigt marktleider DJI de nieuwe DJI Mavic Air 2 aan. Inmiddels komen er ook steeds meer details over de specificaties naar boven, die we hieronder op een rijtje zetten.

DJI Mavic Air 2

De DJI Mavic Air 2 wordt op 27 april aangekondigd en inmiddels komt er steeds meer informatie naar buiten. En de specificaties zijn zeker niet de minste. Zo krijgt DJI's nieuwste quadcopter een vliegtijd van maar liefst 34 minuten en kan de camera video opnemen in 4K resolutie. Een grote stap voorwaarts voor de Air-serie.

Camera en OcuSync2.0

De DJI Mavic Air 2 krijgt een flinke upgrade op cameragebied. De handzame krachtpatser kan video's schieten in 4K resolutie. De fotokwaliteit is een zeer respectabele 48 megapixels. Daarnaast wordt OcuSync 2.0 ondersteunt voor een zeer stabiele videoverbinding van 1080p op je smartphone en een bereik van ruim twee kilometer.

Specificaties en mogelijke releasedatum DJI Mavic Air 2 bekend

Controller en vliegtijd

Een nog groter verschil vinden we in de controller, die in niets lijkt op de originele DJI Mavic Air-controller. Je telefoon verbind je nu namelijk via de bovenkant. Dankzij de grotere accu is de vliegtijd ook verbeterd, die nu een zeer respectabele 34 minuten bedraagt.

Design en sensoren

Het design lijkt qua materiaal en kleurcombinaties erg op de DJI Mavic 2. De drone is voorzien van een LED-licht, evenals een dual vision-systeem en een infrarooddetectiesysteem. Ook obstakelsensoren zijn aan boord, maar deze lijken aan de bovenkant en de zijkant te ontbreken. Op dit vlak heeft de DJI Mavic 2 nog een duidelijke voorsprong.

ActiveTrack 3.0 en meer

De nieuwe DJI Mavic Air 2 beschikt over ActiveTrack 3.0, waarmee de drone automatisch obstakels kan ontwijken en objecten kan volgen. Daarbij is er een Advanced Pilot Assistance System (APAS) voor beginnende piloten inbegrepen, zodat deze kunnen wennen aan de uitgebreide mogelijkheden. Er zullen ook weer verschillende QuickShot-modi aanwezig zijn, waaronder eentje die DJI nog geheim houdt.

Specificaties en mogelijke releasedatum DJI Mavic Air 2 bekend

Release

Deze nieuwe drone in de DJI Mavic Air-serie wordt op 27 april geïntroduceerd. Dan houdt DJI een speciaal (digitaal) evenement met de slogan 'up your game'. Mogelijk is de drone ook meteen na dat evenement te bestellen via de DJI Store.

Bron: Drone Friendly

0 Reacties

    Plaats een reactie