De eerste bewegende beelden van de DJI Matrice 300 zijn verschenen. Twittergebruiker OsitaLV had de scoop. Het toestel zal naar verwachting begin mei al debuteren.

DJI Matrice 300

DJI kondigde onlangs aan dat hun nieuwste enterprise product voor professionele gebruikers op 7 mei zal lanceren. In de community vermoedde men dat het om de DJI Matrice 300 zou gaan en recent zijn inderdaad de eerste beelden van deze drone gelekt. Twittergebruiker OsitaLV had, zoals wel vaker, de scoop.

Blok

In de video staat DJI's nieuwste professionele drone centraal, de DJI Matrice 300. Deze wijkt flink af van zijn voorgangers door zijn aparte vorm. De drone heeft namelijk een soort blok boven op het frame dat alle sensoren lijkt te bevatten: mogelijk leidt dit tot betere (autonome) prestaties.

Onderkant

Aan de onderkant van de drone zien we een aantal handige toepassingen voor professionele gebruikers. Zo zijn camera's, een ultrasone sensor en een lamp aanwezig om te helpen bij landingen met weinig licht. Er lijken twee flappen te zijn, die waarschijnlijk poorten eronder hebben voor USB-aansluitingen.

Camera's

Op de beelden zijn ook nieuwe cameramodules te zien. De eerst vertoond gelijkenissen met de Zenmuse Z30 zoomcamera, maar mogelijk is dit een nieuwe versie die nog geavanceerder is. De tweede camera is volgens kenners een Zenmuse XT2 Dual Vision, die thermische beelden met hoge resolutie kan schieten.

Release

Met deze nieuwe video en de eerdere belofte van DJI om op 7 mei haar nieuwe enterprise-model uit de doeken te doen, lijkt de DJI Matrice 300 een feit. Het is nu afwachten tot de officiële onthulling. Dan komen er meer details naar buiten, zoals de prijs.

Bron: OsitaLV

0 Reacties

    Plaats een reactie