JI heeft een interactieve kaart gemaakt waarop reddingsacties te vinden zijn die uitgevoerd zijn met drones. De kaart is gemaakt met behulp van posts op sociale media en nieuwsberichten van politie, brandweer en reddingsploegen voor vrijwilligers.

Kaart

DJI heeft een drone-reddingskaart voor het publiek gemaakt. Het bedrijf laat hiermee graag zien hoe drones wereldwijd ingezet worden voor zoek- en reddingsmissies. De kaart toont reddingsacties uit 27 landen op vijf continenten, waarbij de eerste redding in 2013 werd geregistreerd in Canada. Tegenwoordig zijn drones betrokken bij ongeveer één redding per week.

Reddingsacties

De kaart omvat een breed aantal reddingsacties. Van drones die helpen bij het vinden van een vermiste persoon in een bos tot drones die helpen met het opsporen van drenkelingen in water. Men telt hierbij alleen gevallen waarin de drone de persoon rechtstreeks heeft gevonden, gered of geholpen.

DJI lanceert interactieve kaart met reddingsacties

Bekijken

De interactieve kaart met drone-reddingsacties staat sinds eind juni online. De kaart is vrij toegankelijk voor iedereen. Deze is gemaakt met behulp van posts op sociale media en nieuwsberichten van politie, brandweer en reddingsploegen voor vrijwilligers.

Bron: DJI

0 Reacties

    Plaats een reactie