New South Wales investeert $ 5,5 miljoen in drones die haaien spotten en andere middelen om strandgangers te beschermen. De Australische staat is van plan een vloot drones langs de kust te laten patrouilleren.

Haaien spotten

De regering van New South Wales wil groepen drones gebruiken om haaien in de buurt van de kust mee te spotten. te houden. Wanneer er dan een haai gedetecteerd is, kunnen strandgangers snel geëvacueerd worden. De organisatie Surf Life Saving NSW levert voor dit project de dronepiloten

Drones

De drones detecteren automatisch de grootte en soort van een haai en markeren zwemmers in nood aan. Men wil de drones laten vliegen bij maar liefst 34 stranden. De onbemande vliegtuigjes fungeren daarbij als bewakers van de kustlijn. Volgens de overheid is uit onderzoek gebleken dat drones hier zeer effectief voor zijn.

New South Wales investeert miljoenen in drones die haaien spotten

Little Ripper

Drones worden vaker door Australische strandwachten gebruikt om haaien in en rond populaire stranden te detecteren. Op DRONES.nl schreven we al eerder over de Little Ripper-drone. Deze gebruikt AI om haaien te detecteren en kan strandwachten, hulpdiensten en zwemmers te waarschuwen.

Bron: DroneDJ

0 Reacties

    Plaats een reactie