De politie van West-Australië (WA) heeft zijn plannen gedeeld om de komende 12 maanden 60 dronepiloten op te leiden en meer dan 40 drones aan te schaffen. De politie-drones zullen worden gebruikt om in grootstedelijke en regionale gebieden te patrouilleren tijdens noodsituaties.

Aankondiging

Het politie-ministerie van West-Australië heeft aangekondigd dat de meer dan 40 drones zullen worden gebruikt om de staat van bovenaf te patrouilleren. De deelstaatregering had eerder gedeeld dat ze in november vorig jaar 35 drones had gekocht. De drones zullen gebruikt worden in noodsituaties.

Drones

Paul Wimsett, hoofdpiloot op afstand van de politie in West-Australië, liet wat meer details vrij. Het gaat om de DJI Phantom 4 RTK en de Matrice 210 RTK-modellen. Zij zullen de eenheid helpen om een beter begrip te krijgen van bijvoorbeeld een incidentlocatie en deze in kaart brengen voor verder onderzoek.

Politie West-Australie schaft meer dan 40 drones aan

Trainingen

In de komende 12 maanden zullen 60 dronepiloten worden getraind en zullen 40 DJI-drones in Australië en Nieuw-Zeeland worden ingezet in grootstedelijke en regionale gebieden. Deze drones zullen worden gebruikt voor noodsituaties en om te helpen bij complexe onderzoeken naar ernstige incidenten.

Bron: DroneDJ

0 Reacties

    Plaats een reactie