De Amerikaanse marine heeft onlangs met succes haar nieuwste laser wapen getest waarmee onder andere drones uit de lucht kunnen worden geschoten. Eerder dit jaar verscheen het bericht dat het Amerikaanse leger over het zogenaamde Laser Weapon System (LaWS) beschikt en onlangs publiceerde US Navy een video met test-aanvallen met het laserapparaat.

Verschillende doelwitten

De Amerikaanse marine heeft bekend gemaakt dat zij het laserwapen aan boord van een oorlogsschip dit najaar hebben ingezet en afgevuurd. Tijdens een serie van testschoten raakte én vernietigde de laser enkele doelwitten op een kleine boot, schoot LaWS een drone uit de lucht en vernietigde andere bewegende doelwitten. us-navy-laser-drone-pilootus-navy-laser-drone-piloot

Unieke gebeurtenis

"Dit is de eerste keer in de geschiedenis dat een energiewapensysteem op iets wordt ingezet", vertelt Rear Admiral Matthew Klunder, Chief of Naval Research. "Veel mensen praten er over en wij besloten om het te gaan doen."

Perzische Golf

LaWS werd afgevuurd vanaf de USS Ponce, een eenmalige amfibische schip. Het afvuren van een laser van het oppervlak van de Perzische Golf is een uitdaging, omdat de warmte, vocht, stof en zout water zijn kracht kan verminderen. Het afvuren van een laser vanaf het oppervlak van de Perzische Golf is zeer waardevol tijdens de testen, omdat de warmte, vocht, stof en zout water de kracht van de laser kunnen verminderen. us-navy-laser-wapen-interfaceus-navy-laser-wapen-interface

LaWS

De marine besteedde ongeveer 40 miljoen dollar in de afgelopen zeven jaar aan het ontwikkelen van LaWS. Het laserwapen bestaat in feite uit zes commerciële laslasers aan elkaar vastgemaakt en allen gericht zijn op hetzelfde punt. Het effectieve bereik van LaWS bedraagt ongeveer 1.5 kilometer.

0 Reacties

    Plaats een reactie