De Braziliaanse overheid is van plan drones in te zetten om slavernij op het platteland tegen te gaan, aldus het Ministerie van Arbeid van het Zuid-Amerikaanse land. Inspecteurs die verdachte bedrijven controleren gaan gebruik maken van 6 drones met camera om verdachte activiteiten te kunnen herkennen. De drones gaan vanaf volgende maand in de lucht, allereerst in de omgeving van van Rio de Janeiro.

Slavernij tegengaan

Volgens een schatting van de International Labor Organization (ILO) uit 2012 werken er in Brazilië zo'n 1.8 miljoen mensen onder gedwongen omstandigheden, vaak zonder dat zij hier salaris voor ontvangen. Om deze verschrikkelijke situatie tegen te gaan wil Brazilië bedrijven die verdacht worden van slavernij of erbarmelijke werkomstandigheden beter kunnen controleren. Het is echter niet de bedoeling dat drones de huidige inspecteurs gaan vervangen. "Drones vervangen de fysieke aanwezigheid van de inspecteur niet , maar zijn erg nuttig bij de inspectie van boerderijen die lastig te bereiken zijn met de auto of op uitgestrekte akkers", aldus Bruno Barcia, coördinator Landelijk Toezicht van het Secretariaat van de Arbeid in Rio de Janeiro. brazilie_bestrijdt_slavernij_met_dronesbrazilie_bestrijdt_slavernij_met_drones

DJI Inspire 1

Brazilië maakt voor de inspecties gebruik van DJI Inspire 1 drones. Deze drone is in staat videobeelden in 4K kwaliteit op te nemen en kan daarnaast 12 megapixel foto's maken. Wanneer het gebruik van drones effectief blijkt in Rio de Janeiro, wordt vergelijkbare apparatuur ingezet in andere delen van het land.

1 Reacties

  1. Sebas

    Slimme en efficiënte manier !

Plaats een reactie