Verschillende steden in Brazilië zetten momenteel drones in om de mug die verantwoordelijk is voor de verspreiding van het Zika virus aan te pakken.

Broedplaatsen

De autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor de bestrijding van het Zika virus, zijn vooral op zoek naar de broedplaatsen van de Aedes aegypti mug, ook wel bekend als de denguemug. De enige manier om het virus te bestrijden is namelijk om te voorkomen dat mug zich voortplant.

Opsporen en vernietigen

Het opsporen van de broedplaatsen van de denguemug verloopt moeizaam. De mug broedt het liefst in stilstaand water zoals in dakgoten, vijvers en regentonnen, en deze plekken zijn vaak moeilijk in kaart te brengen en slecht te bereiken. In onder andere Sao Paolo zet de overheid nu drones in om de zoektocht naar deze broedplaatsen te vergemakkelijken. Met behulp van met camera uitgeruste drones is men in staat om veel sneller alle potentieel gevaarlijke plekken te inspecteren. Ook bij de vernietiging van de broedplaatsen kunnen drones zouden drones voorzien van bestrijdingsmiddel uitkomst kunnen bieden. Enige tijd geleden werd bekend dat ook in Singapore drones worden gebruikt om de denguemug een halt toe te roepen. zikazika

Zika virus

De opkomst van het Zika virus wordt in verband gebracht met afwijkingen die tijdens de zwangerschap bij het ongeboren kind kunnen ontstaan. Het kind zou als gevolg van het virus een te kleine schedelomvang kunnen ontwikkelen. Gevolgen hiervan zijn onder andere ernstige verstandelijke beperkingen, slechte motorische ontwikkelingen en afwijkingen in de orgaansystemen.

0 Reacties

    Plaats een reactie