DJI en Hasselblad hebben samen een set samengesteld speciaal voor luchtfotografie. De twee bedrijven combineren de DJI Matrice 600 drone en de Hasselblad A5D-camera.

Samenwerking

De combinatie van de DJI drone en de Hasselblad camera is het eerste teken van de samenwerking van de twee bedrijven. In november 2015 kocht drone fabrikant DJI een aandeel in het Zweedse bedrijf Hasselblad.

Hasselblad

De Hasselblad A5D-camera beschikt over een middenformaatsensor met een resolutie van 50 megapixel. De camera beschikt niet over een filmfunctie, maar is uitsluitend bedoeld voor fotografie.

DJI

De DJI Matrice 600 werd in april aangekondigd en is een drone voor de professionele markt. De drone weegt 9,1 kilogram en heeft een draagvermogen tot 6 kilogram. De combinatie van de Hasselblad A5D-camera en de Ronin-MX-gimbal weegt totaal 4 kilogram.

Professioneel systeem

De combinatie van de DJI Matrice 600 en de Hasselblad A5D-camera is misschien wel het beste systeem voor luchtfotografie. De DJI Matrice 600 is voorzien van de meest geavanceerde veiligheidssystemen en is daardoor een van de meest betrouwbare drones ter wereld. Aan de DJI drone met Hasselblad camera hangt een prijskaartje van zo'n 24.000 euro exclusief btw.

DJI bundelt Matrice 600 met 50 megapixel Hasselblad camera

Bron: DJI

1 Reacties

  1. Mark

    Drone kan alleen niet gekeurd worden door het NLR omdat het zelfde probleem is als de Inspire ze willen geen tekening vrij geven van de accu aansluiting..

Plaats een reactie