Drones worden tegenwoordig bijna standaard met 4K camera's uitgerust. De drones filmen haarscherp, maar kunnen de enorme data nog niet goed verwerken. Daarom hebben DJI en Seagate een partnerschap gesloten om dit probleem aan te pakken.

Data verwerking

Volgens Seagate verwerkt een DJI Inspire 2, filmend op 5.2K, zo'n 120 GB aan data in een vlucht van slechts 25 minuten. Ook de consumentendrone zoals de DJI Phantom 4 is uitgerust met een 4K camera en heeft behoefte aan een snelle en ruime opslagoplossing.

Verschillende producten

DJI en Seagate vormen een team en werken aan een oplossing om de verwerking van data sneller te maken. Tim Butcher, Senior Vice President van Seagate vertelt in een interview dat er het komende jaar verschillende producten in fases worden gepresenteerd.

Sneak preview

In het video-interview met Tim Butcher tijdens CES 2017 laat de Vice President van Seagate een klein kastje zien met daarop het logo van DJI. Het kastje lijkt op een externe harde schijf, maar verder verteld Butcher er niets over. De vraag blijft of er ook aan een interne oplossing wordt gewerkt voor drones.

Seagate en DJI sluiten partnershap voor nieuwe opslag oplossingen

0 Reacties

    Plaats een reactie