DJI heeft een nieuwe update uitgebracht van de Spark drone. Door deze update wordt de vliegervaring van de Spark verbeterd en zijn er een aantal handige functies toegevoegd. Zo is het na de update mogelijk om het filmen met de Spark te starten met een handgebaar.

Nieuwe functies

DJI heeft haar kleinste en slimste drone nog een stukje slimmer gemaakt met een nieuwe firmware update. Hierdoor wordt het nog makkelijk om prachtige luchtopnames te maken en deze te delen. De nieuwe functies voor de Spark zijn:

  • Nieuwe Gesture mode functie voor het starten en stoppen van video opnames
  • Verbeterde QuickShot video functies voor een meer cinematische besturing
  • 180 graden foto modus en een verbeterde foto kwaliteit

Gesture mode update

Met de Gesture Mode update kunnen Spark piloten nu ook filmen zonder gebruik te maken van een remote controller of smartphone. Door de arm in de lucht te zwaaien naar de drone vanaf een afstand van zo'n 2 meter start je de opname functie van de DJI Spark drone. De voorste LEDs zullen langzaam rood knipperen wanneer hij de opdracht herkent. Vervolgens gaan de voorste LEDs snel knipperen waarmee hij laat zien dat de camera klaar is om op te nemen. Om het filmen te stoppen herhaal je dezelfde armbeweging.

DJI verbetert camera functies Spark drone met nieuwe firmware update

QuickShot

De QuickShot flight mode van de DJI Spark is ook uitgebreid. Nu heeft de piloot tevens keuze uit Circle en Helix mode waardoor nog mooiere opnames gemaakt kunnen worden. Ook de andere QuickShot modes zijn verbeterd. Zo vliegt de Spark nu hoger in dronie mode en is de camera pitch versoepeld in Rocket mode.

Panorama

Naast de bestaande Vertical en Horizontal Pano modes, is er nu ook een 180 mode toegevoegd. In deze modus maakt de Spark 21 losse foto's die hij zelf aan elkaar zet voor een prachtige 180 graden panoramische foto. De camera kwaliteit in ActiveTrack en bij de Gesture modes zijn tevens verbeterd en maken nu volledig gebruik van de 12 megapixel camera. Hierdoor worden ook deze foto's gemaakt met een resolutie van 3968x2976 pixels.

Prestaties verbetering

Naast de vernieuwde functies van de Spark geeft de firmware update ook een prestatie verbetering. De verbinding tussen de drone en de remote controller wordt verbeterd waarmee ook de drone sneller reageert op commando's van de remote controller. Ook is de flight logging voor de intelligente batterij verbeterd.

DJI verbetert camera functies Spark drone met nieuwe firmware update

Update

De updates die DJI doorvoert aan de Spark drone, komen voort uit de feedback en aanvragen van de vele Spark piloten van over de hele wereld. De update is nu beschikbaar en te downloaden via de DJI Go 4 app op Android en iOS. Zorg ook altijd dat je de laatste versie van de app op je telefoon installeert voor je gaat vliegen met je drone.

0 Reacties

    Plaats een reactie