Een memo met een aantal vrijmoedige beweringen over de Chinese dronefabrikant DJI circuleert op het Immigration and Customs Enforcement-bureau (ICE) in Los Angeles.

Memo

In de memo geeft het ICE kantoor aan vermoedens te hebben dat het in China gevestigde bedrijf DJI kritieke infrastructuur en wetshandhavingsgegevens van de VS verstrekt aan de Chinese overheid.

Bron

Het LA ICE-kantoor stelt dat de informatie gebaseerd is op een open source-rapportage en een betrouwbare bron binnen de industrie voor onbemande luchtvaartsystemen.

VS verdenkt DJI van spionage met drones

Spionage

Volgens de memo is DJI met name geïnteresseerd in infrastructuur zoals spoorwegen, nutsbedrijven en bedrijven die zowel drinkwater als wapenopslagfaciliteiten aanbieden. Het LA ICE-kantoor concludeert dat het "met grote zekerheid" beoordeelt dat indien wetshandhavingsinstanties gebruik maken van DJI systemen zij mogelijk gevoelige informatie verzamelen die de Chinese overheid zou kunnen gebruiken om fysieke of cyberaanvallen uit te voeren tegen de Verenigde Staten en haar bevolking.

Reactie DJI

De beschuldiging dat DJI zijn drones gebruikt om de VS te bespioneren en specifieke locaties doorspeelt aan de Chinese overheid, klinkt behoorlijk bizar. Het bedrijf vertelde zelf aan de New York Times dat de memo "was gebaseerd op duidelijk valse en misleidende beweringen".

VS verdenkt DJI van spionage met drones

VS vs DJI

Dit is niet de eerste keer dat de Amerikaanse regering het aan de stok heeft met het Chinese DJI. In augustus stuurde het Amerikaanse leger een memo naar haar leden om onmiddellijk te stoppen met het gebruiken van DJI-producten vanwege cyberbeveiligingsproblemen. Dit deed de Australische defensiemacht ook tijdelijk. Kort daarna bracht DJI zijn Local Data Mode uit, waarmee gebruikers drones van alle internetactiviteiten kunnen afsnijden.

Rectificatie

Ook zijn er enkele legitieme beveiligingskwetsbaarheden naar voren gebracht met betrekking tot DJI-systemen, maar het idee dat het één van de hoofddoelen van DJI is om de VS te bespioneren, lijkt behoorlijk absurd. Volgens DJI zijn de beschuldigingen in de memo van het ICE-kantoor aantoonbaar onjuist en stelt dat de Amerikaanse instantie dient te overwegen de ongegronde aannames volledig te herschrijven of te corrigeren.

0 Reacties

    Plaats een reactie