Net voor het begin van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas heeft de Chinese drone fabrikant DJI twee nieuwe producten aangekondigd. De eerste is de vernieuwde Osmo Mobile 2 voor smartphones. De tweede is de geheel nieuwe Ronin S- stabilisator voor spiegelloze en DSLR-camera’s.

DJI onthult nieuwe Osmo Mobile 2 en Ronin S gimbal stabilisator

Osmo Mobile 2

Net als de eerste versie verandert de Osmo Mobile 2 je smartphone in een gestabiliseerde camera. In tegenstelling tot de voorgaande versie beschikt de Osmo Mobile 2 nu over een geïntegreerde accu met maximaal 15 uur aan speelduur, meer dan driemaal langer dan de losse accu voor Osmo Mobile.

Potretmodus

De Osmo Mobile 2 komt ook met een nieuwe button lay-out die het makkelijker zou moeten maken om je telefoon te besturen en te richten tijdens opnames. De nieuwe Osmo Mobile 2 is eveneens merkbaar lichter dan zijn voorganger en kan je telefoon nu ook in portretmodus houden.

DJI onthult nieuwe Osmo Mobile 2 en Ronin S gimbal stabilisator

Prijs

Ook op het gebied van prijs veegt de Osmo Mobile 2 de grond aan met zijn voorganger. De Osmo Mobile 2 is verkrijgbaar voor 129 dollar. Aanvankelijk is het apparaat exclusief beschikbaar voor pre-order via Apple. Vanaf februari zal de Osmo Mobile 2 ook verkrijgbaar zijn via DJI’s online store, DJI winkels en DJI dealers.

DJI onthult nieuwe Osmo Mobile 2 en Ronin S gimbal stabilisator

Ronin S

Naast een nieuwe Osmo Mobile introduceert DJI ook een volledig nieuwe handheld gimbal stabilisator. De Ronin S is een volledig nieuwe 3-assige stabilisator voor zowel professionele camera's als D-SLR-camera’s. De Ronin S is beschikbaar in twee maten voor verschillende camerasystemen.

Functies

De Ronin S werkt met de meeste cameralenscombinaties zoals de Canon 5D, Panasonic GH en Sony Alpha-systemen. De Ronin S heeft speciale bedieningsknoppen voor de camera en gimbal. Ook kun je via het apparaat kiezen voor SmoothTrack-instellingen, opnemen en stoppen van de camera. Via de joystick met hoge precisie, vergelijkbaar met die op een afstandsbediening voor drones, kun je de camera snel en nauwkeurig richten. De Ronin S beschikt ook over een Sport-modus voor snel bewegende onderwerpen en andere intelligente modi, zoals Panorama, Hyperlapse, Track en CamAnchor.

DJI onthult nieuwe Osmo Mobile 2 en Ronin S gimbal stabilisator

Verkrijgbaar

Ronin-S zal beschikbaar zijn in het tweede kwartaal van 2018 via DJI’s online store, DJI winkels en DJI dealers. De exacte prijs van het apparaat is nog niet bekend gemaakt.

0 Reacties

    Plaats een reactie