De Braziliaanse overheid heeft dronebeelden vrijgegeven waarin een indianenstam is te zien die volledig geïsoleerd van de buitenwereld leeft.

Drone

Met behulp van een drone is er zicht op een geïsoleerde stam in het regenwoud in het noordoosten van Brazilië, vlakbij Peru, in de zogenoemde Javari-vallei.

Stok of speer

De stam merkt de drone niet op terwijl hij boven het regenwoud hovert. Op de beelden zijn verschillende mensen te zien, waarbij er één met een stok of speer wandelt.

Beschermen

De Braziliaanse overheid wil de inheemse bevolking van het land graag beschermen. Een van de manieren om dit te doen is door niet met hen in contact te komen. De stemmen zijn namelijk zeer kwetsbaar voor ziektes van buitenstaanders, zoals griep of verkoudheid. Dit komt omdat ze geen weerstand hebben tegen deze voor hen onbekende ziektes. Doorgaans overlijdt 50 procent van een geïsoleerde stam aan ziektes als mazelen en griep binnen een jaar nadat zij in contact kwamen met buitenstaanders.

Leefgebied

Door de stam met een drone te filmen hoeft er geen contact te zijn. De Braziliaanse overheidsdienst FUNAI bracht de beelden naar buiten om bewustwording te creëren. De afgelopen jaren is het leefgebied van veel inheemse stammen in het Zuid-Amerikaanse regenwoud een stuk kleiner geworden door illegale ontbossing.

Dronebeelden tonen geïsoleerde stam in Brazlië

0 Reacties

    Plaats een reactie