Deze week presenteerde Christoph Kohstall, bedenker van Nixie, het eerste werkende prototype van de eerste wearable drone ter wereld. Kohstall demonstreerde zijn vliegende polsband tijdens een presentatie van Intel op de CES 2015 in Las Vegas, Nevada.

Make It Wearable

Nixie was één van de deelnemers van Intel's 'Make It Wearable'-contest, die de chipfabrikant dit jaar organiseerde om ontwikkeling van draagbare techniek te stimuleren. In november 2014 werd Nixie verkozen tot winnaar van de wedstrijd en sleepte 500.000 dollar aan prijzengeld binnen om ontwikkeling van haar wearable drone voort te zetten.

Intel

Ieder jaar is Intel één van de grote spelers die aanwezig is op de CES. Ook dit jaar was de immense stand van Intel niet te missen in de 'Central Hall' van het Las Vegas Convention Center.

Demonstratie

Tijdens een presentatie van Intel deze week op de CES 2015 liet de chipfabrikant een aantal indrukwekkende technologieën zien waar momenteel aan gewerkt wordt. Zo werd een drone gedemonstreerd die zelf in staat is om obstakels te vermijden en werd een demonstratie gehouden met drones die een potje konden tafeltennissen. Als kers op de slagroomtaart werd Kohstall tijdens de presentatie uitgenodigd om het werkende prototype van Nixie te laten zien aan het grote publiek.

Nixie

Nixie had ook een eigen booth in de enorme stand van Intel. Naast het bekijken van het prototype van de wearable drone konden bezoekers ook terecht met vragen bij leden van Team Nixie inzake de vliegende polsarmband.

Verkrijgbaar

Het is nog onbekend wanneer Nixie in de winkel zal liggen. "We doen onze uiterste best om Nixie zo snel mogelijk te releasen. Het is echter nog totaal onbekend wanneer dit zal zijn", vertelt Kohstall aan Drones.nl.

Verkoopprijs

Ook over de prijs kon Kohstall nog weinig zeggen. Het enige wat de bedenker hierover los liet dat Nixie waarschijnlijk in dezelfde prijscategorie zal vallen als een GoPro-camera. nixie-wearable-drone-uav-watchnixie-wearable-drone-uav-watch

3 Reacties

  1. Pieter

    Vet!!!

  2. JvT

    Te gek apparaat!

  3. Tom

    Hebbe hebbe hebbe!

Plaats een reactie