De drone revolutie staat voor de deur. Elke dag is er een nieuwe kop, elke dag begint iemand een nieuw bedrijf en deze lucreatieve industrie trekt vele geïnteresseerden. Maar zoals met elke revolutie van een technologie zijn er bepaalde 'krachten' die deze nieuwe wereld tot leven brengen. Dronelife sprak met deze spelers om je kennis te laten maken met hun gezichten, achtergrond en hun visie op drones. 01-gregmcneal-forbes.

Greg McNeal – Pepperdine University, Forbes.com

Greg McNeal is een associate-professor in de Rechten aan Pepperdine University en schrijft regelmatig een artikel voor Forbes over de steeds veranderende status van de drone wet- en regelgeving. Onlangs ontdekte McNeal de per ongeluk gepubliceerde FAA documenten-analyse van de economische effecten van voorgestelde drone-regelgeving van de regering. Deze ontdekking en de daaropvolgende media aandacht dwong de FAA om de langverwachte aankondiging van de nieuwe regelgeving officieel te publiceren.

Wat fascineert je het meest over de toekomst van de drone-industrie?

"Het snelle tempo van innovatie betekent dat we zeker zullen worden verrast door geweldige dingen die mensen gaan doen met onbemande vliegtuigen in de toekomst. De dingen die mensen nu doen zijn indrukwekkend, maar in minder dan 10 jaar zal drone-technologie een gemeenschappelijke technologie worden. Drones zullen echte vliegende robots zijn en veel van de ongelofelijke dingen die we nu laten zien zullen dan onderdeel van het alledaagse zijn."

Welk advies zou je geven aan beginnende drone-piloten?

"Als je denkt dat het ding dat je gaat doen indrukwekkend is omdat het illegaal is, dan is het allesbehalve indrukwekkend."02-patrick-meier-irevolutions02-patrick-meier-irevolutions

Patrick Meier - iRevolutions

Patrick Meier is de man op de kruising van technologie en humanisme. Meier rapporteert altijd over en initiëert het gebruik van drones voor de ramp/nood- en humanitaire hulp op zijn internationaal erkende blog, iRevolutions. Zijn werk komt voorbij in bijna alle mediakanalen en hij heeft gesprekken gevoerd en speeches gegeven over heel Amerika; van het Witte Huis tot festivals. Meier is momenteel director of Sociale Innovatie bij Qatar Computing Research Institute.

Wat fascineert je het meest over de toekomst van de drone-industrie?

"De steeds snellere democratisering en toegankelijkheid van drones en hierbij de ongelooflijke innovatie dat zal komen uit de minst verwachte hoeken van de wereld."

Welk advies zou je geven aan beginnende drone-piloten?

"Mijn advies aan beginnende drone-piloten, die geïnteresseerd zijn in humanitaire toepassingen, is om je aan te sluiten bij het humanitaire UAV-netwerk en om vertrouwd te raken met de gedragscode. Jij kunt absoluut een deel van de oplossing zijn als je duidelijk weet wat de do's en don'ts zijn."03-michael-perry-dji03-michael-perry-dji

Michael Perry - DJI

Michael Perry is het gezicht van DJI, de makers van de populaire Phantom drones. Waar een drone kan vliegen, zoals op de CES, of waar je 'm het minste verwacht bij de Golden Globes, Perry is altijd aanwezig om een Phantom (of een Inspire) te demonstreren. Hij staat altijd te popelen om niet-ingewijden kennis te laten maken met de wonderen van drone-technologie.

Wat fascineert je het meest over de toekomst van de drone-industrie?

"Er zijn zo veel dingen die spannend zijn over de manier waarop de industrie zich nu ontwikkelt. Ik ben het meest enthousiast over de manier waarop gebruikers hun creativiteit laten zien hoe drones kunnen worden gebruikt. Elke week zien we een nieuwe toepassing van drones waarvan we nooit hadden gedroomd. Door eenvoudige bediening en betaalbare prijzen voor betere prestaties gaan we een nieuwe manier van innovatie door drone piloten zien. Dus ik denk dat ik het meest enthousiast ben over hetgene wat we op dit moment nog niet weten over de toekomst van de industrie!"

Welk advies zou je geven aan beginnende drone-piloten?

"Doe rustig aan! Wanneer de drone arriveert is de reactie van vele gebruikers om de doos open te scheuren en direct te gaan vliegen. I raad absoluut aan om eerst wat tijd te nemen om instructies te lezen, onderzoek naar lokale regelgeving te doen en online instructievideo's bekijken. Kies ook altijd een locatie voor je eerste vlucht zonder al te veel mensen en obstakels."04-brendan-schulman-the-drone-lawyer04-brendan-schulman-the-drone-lawyer

Brendan Schulman – The Drone Lawyer

Brendan Schulman is de 'Saul Goodman' van de drone-industrie. In zowat elke high-profile rechtszaak waarbij een drone-piloot en de FAA betrokken is, is Schulman de raadsman van de piloot geweest. Zijn officiële titel is 'Special Counsel' in de Litigation Department van Kramer Levin Naftalis & Frankel LLP, waar hij aan het hoofd staat van het onderzoek naar 'Unmanned Aircraft Systems'.

Wat fascineert je het meest over de toekomst van de drone-industrie?

"Ik verheug me vooral op het aantal levens dat gered zal worden door het gebruik van deze technologie tijdens opsporing en reddingsacties. Het is spannend om te zien dat een technologie, dat voor veel mensen slechts een bron van recreatie en entertainment lijkt, steeds meer als een platform lijkt te fungeren waarop dergelijke nuttige en innovatieve activiteiten te zien zijn."

Welk advies zou je geven aan beginnende drone-piloten?

"Ik denk dat het van cruciaal belang is om als beginnende drone piloot eerst kennis en ervaring op te doen met de apparatuur. Kies voor een veilige plaats voordat je de drone naar meer uitdagende omgevingen neemt. Ik heb 20 jaar ervaring als een liefhebber van modelvliegtuigen en er is geen vervanging voor ervaring voor het onder controle krijgen van de apparatuur. Investeer in het opbouwen van je vaardigheden en het herkennen van je beperkingen. Het is een beetje zoals skateboarden in de jaren 80; je moet eerst de basis onder controle hebben voordat je trucs kunt doen en je kiest voor plaatsen die niet bezwaarlijk zijn."05-jonathan-evans-skyward05-jonathan-evans-skyward

Jonathan Evans - Skyward

Jonathan Evans is één van de meest enthousiaste mensen in de industrie. Hij heeft trouwens ook een goede reden om goed gehumeurd te zijn; zijn bedrijf, Skyward, is vorig jaar gefinancierd voor 1.5 miljoen en is betrokken bij elk aspect van de UAV-industrie. Van software oplossingen tot stap-voor-stap piloot en voertuig-certificering, als je een probleem hebt met een commerciële drone, Evans en zijn team kan je helpen met het zoeken naar en waarschijnlijk vinden van de oplossing.

Wat fascineert je het meest over de toekomst van de drone-industrie?

"Ik word het meest enthousiast over het zien dat 'The Jetsons' daadwerkelijk realiteit gaan worden in mijn leven. Als ervaren helikopterpiloot en sinds kortere tijd een volwaardige 'drone geek', zie ik de laatste technologische stukken en onderdelen, evenals de infrastructuur die nodig is om dit te realiseren. Het zal niet lang meer duren voordat we vertrouwen op de techniek in de automatische piloot. Ik zie deze technologieën binnen 10 jaar samenvloeien naar autonome persoonlijk vervoer-machines, die mensen veilig in de lucht kunnen vervoeren. Geef me meer tijd, en we zullen grappen maken over het besturen van auto's!"

Welk advies zou je geven aan beginnende drone-piloten?

"Omhels de rol en verantwoordelijkheid als 's werelds nieuwste soort vlieger. Er is een code en een cultuur van veiligheid in de luchtvaart; een professionaliteit, meesterschap en respect voor de prachtige mogelijkheden van vliegende machines waarbij altijd rekening wordt gehouden met de vele dingen die mis kunnen gaan bij zulke complexe systemen. Deze spanning wordt in balans gehouden door vliegeniers en ik denk dat deze heilige verantwoordelijkheid de luchtvaart cultuur zijn charme geeft. Het is een enorm voorrecht om in opdracht van een vliegend machine te werken, en dat voorrecht wordt geleverd met een enorme verantwoordelijkheid."06-helen-greiner-cyphy-works06-helen-greiner-cyphy-works

Helen Greiner – CyPhy Works

Helen is één van de oprichters van iRobot, producent van de iconische automatische stofzuigers. In 2008 stapte ze uit haar functie van voorzitter van de raad bij iRobot en richtte CyPhy Works op. Haar laatste onderneming is een van de meest gefinancierde drone startups en richt zich op 'tethered drones' die langer in de lucht kunnen hangen dan hun free-roaming tegenhangers. Vorig jaar april werd Greiner benoemd tot presidentiële ambassadeur voor 'Global Entrepreneurship' door president Obama.

Wat fascineert je het meest over de toekomst van de drone-industrie?

"Drones maken het leven beter met toepassingen zoals bezorging per drone-levering en mobiele drone-levering (bijv. je bent op het strand of park)."

Welk advies zou je geven aan beginnende drone-piloten?

"Vlieg in een open ruimte waar je zicht kunt houden op de drone. Veel plezier!"07-peter-george-parrot07-peter-george-parrot

Peter George – Parrot

Peter George is misschien niet de meest herkenbare naam op deze lijst, maar zijn rol in de toekomst van de industrie is misschien wel de belangrijkste. Als Parrot's Vice President Sales & Marketing in de Verenigde Staten is het zijn taak om de Parrot drones in zo veel mogelijk winkelrekken te tonen. De verkoop via (offline) winkels onderscheidt Parrot van haar belangrijke concurrenten. Waar de meeste drones momenteel alleen via internetkanalen verkrijgbaar zijn, zijn de drones van Parrot bijna op iedere hoek van de straat te koop. George geeft drones letterlijk een aanwezigheid in het leven van mensen door ze fysiek te zetten waar mensen winkelen. In de Verenigde Staten kunnen Parrot's drones worden gevonden bij Best Buy, Apple-winkels, Verizon winkels, en (tot voor kort) Radioshack. In Nederland vind je de drones van Parrot o.a. bij MediaMarkt, Apple-winkels en Bart Smit.

Wat fascineert je het meest over de toekomst van de drone-industrie?

"Drones zijn geen hype, ze zijn hier om te blijven. We kunnen verbazingwekkende dingen met drones al doen maar zodra de FAA haar nieuwe regelgeving bevestigt, met name voor commercieel gebruik, gaan we een industrie explosie te zien. Van nieuws verzamelen tot professionele fotografie en van rechtshandhaving tot mijnbouw en landbouw; het commerciële gebruik van drones gaat een futuristische industrie creëren die de meesten van ons nog niet kunnen voorstellen."

Welk advies zou je geven aan beginnende drone-piloten?

"Neem de tijd om je drone echt te begrijpen. Drone technologyie ontwikkelt zich zo snel dat de nieuwste modellen zijn voorzien van geavanceerde functies zoals GPS, HD fish-eye camera's en autonome vlucht. Vandaag de dag kun je weer zoveel meer doen van een jaar geleden."

0 Reacties

    Plaats een reactie