Google ontwerpt een nieuwe drone, nadat zijn eerdere Project Wing-drone niet goed bleek te werken. Dat vertelde Astro Teller, hoofd van de onderzoekstak Google X, dinsdagnacht tijdens de Amerikaanse conferentie South by Southwest.

Project Wing

In augustus 2014 onthulde Google X dat de speciale tak van het bedrijf al twee jaar lang werkte aan een drone onder de naam Project Wing. Het apparaat leek meer op een vliegtuigje dan een quadcopter, was ongeveer anderhalve meter breed en kon verticaal opstijgen.

Tegenvallende resultaten

De drone was echter moeilijk te besturen, vooral als er veel wind stond, verklaarde Teller. Ook verschoof de lading van de drone te veel tijdens transport. Teller zei dat de helft van het ontwikkelaarsteam na acht maanden al doorhad dat het ontwerp niet zou functioneren. Nog eens tien maanden later zou maar liefst 80 procent van het team de hoop zijn verloren.

Test

Sergey Brin, mede-oprichter van Google, besloot vervolgens dat het team vijf maanden de tijd zou krijgen om een openbare test te doen. In die tijd zou het mogelijk moeten worden om met de drone pakketjes te bezorgen. "Hoewel dat project van vijf maanden het probleem verlengde, werd er wel een einddatum vastgesteld", zei Teller. "Het is mogelijk dat we anders nog langer aan het verkeerde hadden gewerkt."

Nieuw ontwerp

Volgens Teller werkt Google nu aan een drone die niet meer werkt met een enkele vleugel. Hoe het apparaat er wel uitziet wordt later dit jaar pas bekend gemaakt. sergey-brin--larry-page-google-xsergey-brin--larry-page-google-x

Oefening baart kunst

De mislukking is volgens hem geen probleem. Google-oprichters Sergey Brin en Larry Page zouden hun onderzoekers aanmoedigen om veel verschillende dingen te proberen, ook al levert dat niet altijd resultaten op.

Google X

Google kondigde onlangs een ander project aan onder de vleugels van haar semi-geheime faciliteit. In april wilt Google beginnen met het testen van vliegende windturbines. google-office-san-francisco-californiegoogle-office-san-francisco-californie

1 Reacties

  1. dr0nie

    Vet hoor!

Plaats een reactie