Gisterenavond bestuurde Marc-Marie Huijbregts, aan tafel bij De Wereld Draait Door, met zijn gedachten een drone. De drone, gemaakt door het Nederlandse bedrijf SURFnet, kan doormiddel van gedachten naar boven en onder en links en rechts bewegen. De drone werd gisteren ook getoond op de internationale cybertop in Den Haag.

Zelf doen

Volgens de algemeen directeur van SURFnet kan iedereen dit zelf doen en kost het project totaal 650 euro. Door verschillende onderdelen die via internet te koop zijn samen te brengen kun je dit experiment zelf starten. Marc-Marie moet eerst een soort 0-meting doen via de computer. Door naar een blokje op het scherm te kijken wordt zijn hersenactiviteit gemeten. Wanneer hij vervolgens aan de drone gekoppeld wordt lukt het Marc-Marie om de Parrot AR.Drone de lucht in te krijgen.

Robots for Humanity

Deze prachtige innovatie stelt gehandicapten in de toekomst in staat om iets in beweging te stellen doormiddel van hun gedachten. In het Robots for Humanity project is de drone techniek ook gekoppeld aan de handicap van Harry Evans die in 2002 verlamd raakte. Evans heeft door het gebruik van een drone een nieuwe vorm van mobiliteit gekregen. marc-marie-huijbregts-laat-drone-met-gedachten-vliegen-in-de-wereld-draait-door-televisiemarc-marie-huijbregts-laat-drone-met-gedachten-vliegen-in-de-wereld-draait-door-televisie

0 Reacties

    Plaats een reactie